Wat maakt een studieplek fijn? Thuis is het vaak lastig focussen en ergens anders werken we toch efficiënter. Verder heeft iedereen andere voorkeuren. De een werkt het beste in complete stilte, terwijl de ander goed gaat op wat rumoer. Leren kan op allerlei verschillende manieren, maar wat ons betreft zit het hem in de juiste balans. Dus bij deze een top 5 van de beste studieplekken voor scholieren in Haarlem.

Tips voor beste studieplekken voor scholieren in Haarlem

Tip 1: Ruis & ultieme stilte in de bibliotheek
Achter de Botermarkt zit de Bibliotheek. Elke scholier die bekend is met het begrip toetsweek heeft hier zitten blokken. Deze ruimte biedt in onze ogen de perfecte balans. Eenb beetje ruis in de coffeecorner en ultieme stilte op zolder. Je zit tussen de beginnende ondernemers, en lokale ouderen komen vaak even langs om de krant te lezen. Wil je niet zo ver fietsen, probeer dan ook de bibliotheek in Haarlem Oost of Noord.

studieplekken voor scholieren in Haarlem
De bibliotheek is misschien wel de meeste bekende studieplek…

Tip 2: Haal alles uit die 45 minuten in de mediatheek van jouw school
Zonder extra reistijd zit je zo in de mediatheek van je eigen school. Heb je thuis wat beters te doen dan tot in de late uurtjes je huiswerk te maken? Rooster voor jezelf 45 minuten in na je laatste lesuur en maak snel alles af. Zorg wel voor snacks, want de kantine is al dicht.

Tip 3: Het Noord-Hollands archief is een pareltje
Iets onbekender is het Noord-Hollands archief. Naast de rechtbank ligt dit pareltje met een rustige studiezaal. Bekijk de huisregels want eten en telefoneren is verboden.

studieplekken voor scholieren in Haarlem
Echte rustig is het bij het Noord-Hollands Archief

Tip 4: Heerlijk eten en ochtendzon bij Blender
Koffie- en brunchtentjes zijn een goede optie als je goed gaat op achtergrondgeluid en een beetje een foodie bent. Blender is een super combinatie van heerlijk eten, ochtendzon en rust. De rust is er alleen als je binnen gaat zitten. Het terras aan de Gasthuisvest is goed om even bij te kletsen, of elkaar snel te overhoren. Mica in de Kleine Houtstraat is een go-to voor goede koffie en homemade snickerbars. Aan grote tafel achterin kun je goed samen of alleen leren.

studieplekken voor scholieren in Haarlem
Goeie koffie en werksfeer in Blender of een van de vele andere koffietenten van Haarlem.

Tip 5: Uitzicht op het strand vanaf Ubuntu beach
De korte reis Haarlem-Zandvoort is het strand zeker waard. Een favoriet is Ubuntu beach. Ubuntu heeft een beach-house waar je met wifi én uitzicht op zee goed kunt leren. Neem je ouders, broertje of zusje mee om je onder het eten even snel te overhoren. Probeer ook een keer de bibliotheek in Zandvoort in combinatie met een strandwandeling om je hoofd leeg te maken.

studieplekken voor scholieren in Haarlem
Een lekker rustgevend uitzicht bij Ubuntu Beach

Succes met het vinden van de juiste studieplek voor jou! Iedereen leert op een andere manier en door verschillende opties te proberen. Belangrijk is dat je vind wat voor jou werkt. We hopen dat je met deze studieplekken voor scholieren in Haarlem geholpen bent. Hebben we een plek gemist of zijn er plekken waar jij blij van wordt? Laat het ons weten via info@haerlemsbodem.nl.

2 REACTIES

  1. Ik weet niet in welke bibliotheek jullie geweest zijn maar de vestiging centrum is alles behalve stil. Groot deel van de tijd schreeuwen de kinderen je oren van je kop.
    Bij de vraag waarom het niet stil is zegt het personeel dat de bieb geen stilte plek meer is.

    Waar kan men nog heen om rustig te studeren?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here