De maand is al bijna om, wat was het warm he. Gelukkig hebben wij niet stilgezeten – wel gezweet – en schreven weer de mooiste verhalen voor jullie. Dus bij deze: de beste juli-artikels

1. Kadeschommel

Zijn handhavers verschrikkelijke zeikerdsss of voeren zij gewoon de wet uit waar iedereen zich aan dient te houden? HB-journalist René van Stekelenborg liet zijn ongezouten licht schijnen op de kadeschommel-kwestie.

2. Haarlem twee-na-duurste horeca-stad

Moeten we nou trots zijn op deze periculeuze prestatie…

3. Bassie & Adriaan-auto

Wij keken gek op toen we een echte Bassie en Adriaan-auto zagen staan in Haarlem. Reden genoeg dus om de eigenaar op te sporen en hem te interviewen… en, er bleek een bijzonder verhaal achter de auto van Ben Prins te schuilen.

4. Anouk van Gijtenbeek

Anouk heeft PlanB-1 opgericht, een bedrijf dat van overgebleven kleding nieuwe maakt. Deze Haarlemse onderneemster is mega creatief en een nieuwe crowdfunding gestart voor haar Upcycled Urban Fashion. Reden genoeg dus om haar te spreken

5. Tom de Haan – Heilige dagen

Columnist Tom de Haan liet ook weer van zich horen en schreef weelderig over… vakantie.

6. Spring naar het Licht

Topper van deze maand was het HAK-artikel over de Spring naar het Licht; een vermeende bungee jump vanaf de loopbrug tussen de Basiliek St. Bavo.

7. Virtual reality Café

Voor het eerst in Haarlem kun je naar het café. Nee, geen gewoon café met bier enzo, maar het virtual reality café. Hier kun je je met een VR-bril in een digitale wereld wanen.

8. Haarlem autoluw

Het autoluwe gebied in het centrum van Haarlem is uitgebreid. Dat was vroeger wel anders, toen kon je je automobiel parkeren op de Grote Markt en reden er bussen door de Grote Houtstraat. Een uniek verhaal met dito foto’s.

9. Stalker-tentoonstelling

Er is een einde gekomen aan een tijdperk, Haarlem is een legendarische club en bron van gekkigheid kwijt. Gelukkig was er afgelopen maand wel de Stalker-tentoonstelling.

Meer Haerlesm Bodem? Lees hier het artikel over motorbouwer Michel die op het MAAK-terrein zelf motoren bouwt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here