Negen jaar geleden gooiden de BurgerBabes de eerste hamburger op de BBQ op het pleintje in de Haarlemse Vijfhoek en inmiddels is de groep Haarlemse vrolijke vrouwen een waar begrip geworden op Koningsdag. Heel veel Haarlemmers weten de BurgerBabes inmiddels te vinden op hun vaste stek bij Café de Vijfhoek. In de loop der jaren hebben de dames met liefde duizenden mega- en vegaburgers gebakken en tientallen goede doelen blij kunnen maken met een gift uit de opbrengst van de verkoop.

Toch wordt het woensdag 27 april de laatste keer dat de BurgerBabes in actie komen. BurgerBabe en organisator Karen Blanken: “Het is mooi geweest. We hebben dit jarenlang met heel veel plezier gedaan en we zijn trots op wat we allemaal bereikt hebben voor onze goede doelen en mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We gaan nog één keer ouderwets knallen met elkaar en dan gaan we volgend jaar zelf weer eens een dansje wagen op Koningsdag”.

Het goede doel van dit jaar dat een deel van de opbrengst ontvangt van de verkoop is Café de Vijfhoek. Blanken: “Door en tijdens corona heeft ook onze vaste stamkroeg een behoorlijke klap gekregen. We hebben altijd kunnen rekenen op Niels Weijers, de eigenaar van het café. Vanaf het begin gunde hij ons elk jaar de mooie plek bij zijn terras en we hebben altijd heel fijn samengewerkt. De cirkel is voor ons met de donatie aan het café mooi rond”.

De BurgerBabes is een groep enthousiaste vrouwen uit Haarlem met allemaal dezelfde missie: Burgers bakken voor een goed doel dicht bij huis. Veel van de materialen (BurgerBabes-shirts, de BBQ, de kraam, aankleding, broodjes, ontwerp van het logo etc.) worden gesponsord door lokale ondernemers zodat er bijna geen kosten gemaakt worden en dus het grootste deel van de opbrengst naar het gekozen doel gaat.

Sinds 2014 hebben de BurgerBabes gebakken voor: ALS, Bounce like a Boss, MS, MS Dichtbij, Daktuin Spaarnegasthuis, De RegenboogGroep, Team Para Atletiek, Banyaka Lower Basic School ‘The Gambia /Holland’, Kinderuniversiteit Haarlem, Villa Marleen, Thriple Threat, Koffers voor Cuba, Alzheimer Stichting Haarlem, Stichting Drop Inn, Hulphond NL voor Kato en Rob, MaysWays en Stichting Anne Bo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here