Theatergroep Eglentier doet iets wat ze nog niet eerder gedaan heeft; een familievoorstelling voor iedereen. Eindelijk een voorstelling die voor iedereen leuk is. De Dochter van de Boevenkoning is een boosaardig sprookje voor mensen tussen 8 en 108 jaar oud. Op 11, 12 en 13 mei in het Haarlemmerhout Theater.

De Dochter van de Boevenkoning

De Dochter van de Boevenkoning is een klassieker uit het familietheater. Een flitsende, zwarte komedie, die perfect past bij de tegendraadse manier van theater maken die het publiek gewend is van Theatergroep Eglentier. Het stuk speelt zich af in een land vol slechteriken, schurken, bedriegers en dieven. Dit eigenaardige koninkrijk wordt geleid door de Boevenkoning en zijn valse vrouw. Als blijkt dat de dochter van de Boevenkoning, Doekje heet ze, niet alleen een geweten heeft, maar ook een hart van goud, is de interesse van de Boevenkoning gewekt. Een hart van goud, wie zou dat niet willen bezitten?

De dochter van de boevenkoning

Voor het hele gezin
Deze vrolijke en verrassende voorstelling voor het hele gezin wordt geregisseerd door aanstormend talent Tom Jaspers. Hij maakt een voorstelling waarin alles kan en alles mag en waarin het publiek regelmatig wordt verrast. Het wordt een overrompelend visueel spektakel waarin zowel voor de kleinsten als de oudsten veel te beleven en te lachen valt. 
Voor de gelegenheid is de spelersgroep van Theatergroep Eglentier versterkt met een aantal bijzondere gastspelers. Hans Kluit, Lodewijk de Ruijter (beiden van Letterlievende Vereniging J.J. Cremer) en Jelle Slot (Thalia) vertolken prominente rollen. De rol van Doekje wordt vertolkt door nieuwkomer Sophie Tiddens. Regisseur Tom Jaspers: “Leuk detail is dat de vader van Sophie, Haarlemse theatermaker Pieter Tiddens, twintig jaar geleden de oorspronkelijke Boevenkoning speelde. De cirkel is weer rond nu de echte dochter van de echte boevenkoning de Dochter van de Boevenkoning speelt.

Donderdag 10 mei, vrijdag 11 mei en zaterdag 12 mei om 19.30 (let op: vervroegde aanvangstijd). Zondag 13 mei een matinee om 14.30 uur. Tekst: Ad de Bont. Regie: Tom Jaspers. Spel: Theatergroep Eglentier. Locatie: het Haarlemmerhout Theater, Van Oldenbarneveltlaan 17. Kaarten via www.eglentier.nl .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here