Bloemencorso Bollenstreek kan dit jaar een flinke portie frisse energie verwachten. Geheel in het teken van het thema ‘Energie!’ van de 67e editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek, komen de initiatiefnemers van zomerfestival Parksessies en evenementenbureau Je Suis Energy met een eigen praalwagen: ‘De Energiefabriek’. Muziek, Dans, Bloemen en Energy!

De 67e editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek heeft als thema ‘Energie!’. Coco Groothuis, initiatiefneemster van Parksessies, zag direct kansen voor een samenwerking met Je Suis Energy. De creatieven bundelden de krachten in een gezamenlijk ontwerp voor het Corso. Met hun jeugdig enthousiasme hopen zij het Corso dit jaar extra energie in te blazen, door energie te produceren in hun ‘Energiefabriek’!

Door deelname aan het Bloemencorso wil de stichting achter Parksessies, ParkLab, de Haarlemse creatieve industrie met jonge ontwerpers en creatieve initiatieven steviger op de kaart te zetten en verbinding maken met een jonge generatie Haarlemmers. Het initiatief tot deelname past bij de nieuwe werkwijze van het Bloemencorso. In het verleden werden de praalwagens ontworpen door één ontwerper. Dit jaar wordt er voor het eerst gewerkt met ontwerpteams,bestaande uit de vaste art director, een tekenaar, ontwerper en opdrachtgever.

De praalwagen wordt gesponsord door de gemeente Haarlem. Je Suis Energy  is verantwoordelijk voor het krachtig en energieke ontwerp van de praalwagen. Je Suis Energy staat bekend om vernieuwende, artistieke en interactieve evenementen, waaronder de Haarlemse Lente Afterparty in het Patronaat, Bring Your Own Lights Festival en Je Suis Energy Circus tijdens Bevrijdingspop, 5 mei aanstaande.

‘De Energiefabriek’ is te bewonderen tijdens het Bloemencorso Bollenstreek. Op vrijdagavond 2 mei vindt in Noordwijkerhout de officiële start van het Bloemencorso plaats. Op zaterdagavond 3 mei rijdt het corso verlicht Haarlem binnen, waar de praalwagens tot en met zondag in het centrum van de stad te bezichtigen zijn.

Fotografie: Roza Schous | www.rozaschous.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here