De FIRST LEGO League is een unieke internationale roboticawedstrijd voor kinderen van 9 t/m 14 jaar die hen de mogelijkheid biedt om op een uitdagende manier in aanraking te komen met techniek. Dit jaar doet een recordaantal teams van basisscholen en middelbare scholen uit Noord-Holland mee aan de regiofinale Noord-Holland-Zuid.

FIRST LEGO League

De afgelopen maanden zijn maar liefst 22 teams aan de slag gegaan met het zelf bouwen van robots. De leerlingen presenteren tijdens de regiofinale van de internationale wedstrijd hun kunsten qua robot design, teamwork, onderzoek, presentatie en projectplanning. Studenten en docenten van de opleidingen Informatica, Pabo en Creative Business van Inholland Haarlem zorgen samen voor de organisatie, presentatie en een goede begeleiding van de leerlingen bij de FIRST® LEGO® League. 

Programma regiofinale

Er is een bomvol programma. Woensdag 27 november komen de leerlingen vanaf 11:30 uur binnen. Er wordt gestart om 12:00 uur met de aftrap van de regiofinale in de lounge. Om 12:15 uur start het wedstrijdprogramma. Rond 16:00 uur vindt het juryberaad plaats. Tijdens dit juryberaad zorgen tweedejaarsstudenten Creative Business voor het nodige vermaak. De leerlingen kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten: limbo, levensgroot Jenga, twister, blikgooien en foto’s maken in de photobooth. Rond 16:30 uur worden de resultaten bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de sinterklaascolumn van Tom de Haan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here