De Gestampte Meisjes komen weer optreden in het Dolhuys! Hun nieuwe voorstelling ‘Ballen’ is een hilarische dankbetuiging aan mannen. De Gestampte Meisjes waren in Haarlem onder andere al te zien tijdens Parksessies dit jaar en bij de uitreiking van de Roze Olifant. Met de theatervoorstelling BALLEN won het theatergezelschap de Publieksprijs op het Delft Fringe Festival 2017. 

DE GESTAMPTE MEISJES

Bestaat uit Esmée, Ymke en Thenera. Esmée is verleidelijk, met een hoop zelfspot, Ymke direct, maar altijd eerlijk en Thenera onhandig met een goed gevoel voor humor. De Gestampte Meisjes begonnen omdat, ze naast spelen ook graag willen maken en hun eigen ideeën op de vloer willen brengen. Na alle drie een kunstopleiding te hebben gevolgd, leerden ze elkaar kennen bij theatergroep DOX. Daarna was het tijd om zelf de touwtjes in handen te nemen.

de Gestampte MeisjesZo ontstond de eerste voorstelling SCHAAM STREKEN die met succes werd ontvangen door het publiek, en de theaterwereld: Amsterdam Fringe Bronze Award, At Zimmic Gezelschapsprijs en halve finale Leids Cabaret Festival 2017. Ook hun nieuwe voorstelling BALLEN is een succes bij het publiek. Hiermee wonnen ze dan ook de Publieksprijs op het Delft Fringe Festival 2017.

Check hier de trailer voor de voorstelling ‘Ballen’

BALLEN in het Dolhuys

Op donderdag 30 november is deze voorstelling te zien in het Dolhuys. In Ballen is het thema de afhankelijkheid van vrouwen tegenover mannen, de volgzaamheid, het voldoen aan verwachtingen, het alles-accepteren. Met veel wrange humor stellen ze zo de rolverdeling tussen mannen en vrouwen aan de kaak. De Gestampte Meisjes maken snelle, komische voorstellingen, vaak heel persoonlijk en de schaamte voorbij. Confronterend en ongegeneerd nemen ze maatschappelijke thema’s onder de loep.

In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor € 10,-. De voorstelling start om 19.30 uur. Kaartjes zijn vooraf te reserveren via www.hetdolhuys.nl/bezoeker/online-tickets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here