Het optreden van de Grootste Band van Nederland op zondag 28 mei in Haarlem gaat definitief door. Na een noodkreet van de organisatie wegens het wegvallen van een grote sponsor heeft het Haarlemse bedrijfsleven het evenement omarmd en er voor gezorgd dat het gat in de begroting is gedicht. Maar voor het wereldrecord dienen er zich wel nog een paar honderd muzikanten aan te melden.

Het was een race tegen de klok die op 15 maart afliep. Met dank aan een hoop zilveren sponsoren (250 euro) én nieuwe hoofdsponsor Womens Health Club Delphis kan de vlag nu uit bij de Grootste Band. Hans Goes, een van de initiatiefnemers, juicht van plezier. “Delphis was vorig jaar al sponsor en heeft dit jaar een grote bijdrage geleverd om ons uit de brand te helpen. Alles bij elkaar vormt het een bedrag dat zorgt voor een sluitende begroting.” Zijn de ondernemers niet een beetje laat wakker geworden? Hans lacht. “De afgelopen tijd heeft wel voor wat stress gezorgd. En ineens stonden er allerlei mensen op als een soort redders. Wel gek maar wij zijn er ontzettend blij mee.

Let’s Dance

De organisatie gaat nu op volle kracht vooruit om alles op tijd klaar te hebben. Op 28 mei worden honderden zangers en zangeressen begeleid door honderden bassisten, drummers, gitaristen, toetsenisten en blazers op het evenemententerrein achter de Lichtfabriek. Het streefgetal is echter nog niet in zicht. “We hebben inmiddels ruim vijfhonderd échte aanmeldingen voor deelname. Het zou mooi zijn als daar nog minimaal driehonderd bij komen. En het liefst halen wij met meer dan duizend muzikanten het wereldrecord naar Haarlem.” Inmiddels is het vierde nummer van de setlist bekend gemaakt: ‘Let’s Dance’ van David Bowie. Wil je zelf meespelen? Meld je dan aan via de website.

Afgelopen maand kreeg de organisatie vanuit de evenementenwereld ook wat extra aandacht: de Grootste Band van Nederland is een van de genomineerden voor de Evenementenveer 2017. Op donderdag 23 maart is de uitreiking in Sociëteit Vereeniging tijdens de start van het Haarlemse evenementenjaar. “We hebben stevige concurrentie maar als we deze prijs verzilveren, kan de maand helemaal niet meer stuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here