De Grootste Band Van Nederland (DGBVN) roept componisten en tekstschrijvers op om een Haarlem-song te schrijven. Er zijn al vele nummers over Haarlem geschreven, maar een catchy, hitgevoelig popnummer ontbreekt nog, volgens de organisatie. DGBVN wil de jarige stad, Haarlem viert dit jaar 775 jaar stadsrechten, een nieuw Haarlemlied schenken. Het winnende liedje wordt door 500 muzikanten gespeeld op 7 juni op de Botermarkt in Haarlem. 

Het optreden van DGBVN in 2020 belooft meer te worden dan alleen maar een concert. “Het concert zal bestaan uit een aantal bekende popsongs en natuurlijk ons lijflied Rockin In A Free World van Neil Young. Het optreden wordt afgesloten met een speciaal nummer over Haarlem. Dat wordt hun cadeau aan de jarige stad; een popnummer over Haarlem,” legt initiatiefnemer Alain Timmers uit. 

“New York, London, Amsterdam, Parijs hebben al een nummer”

Om te vieren dat de stad 775 jaar bestaat is de organisatie op zoek naar een nieuw Haarlems popnummer. “New York, London, Amsterdam, Parijs en menig andere grote wereldstad zijn al diverse malen bezongen. Haarlem ontbreekt nog in de hitlijsten. Hoe mooi zou het zijn als dit jaar tijdens Haarlem 775 ‘ons’ nummer de hitparades bestormd? Iedereen die denkt een popnummer over Haarlem te kunnen schrijven nodigen wij uit om deze in te zenden.”

Haarlem-song gespeeld door 500 muzikanten

De organisatie hoopt op verschillende inzendingen waaruit een vakjury kan kiezen. De jury bestaat, naast Timmers zelf, onder andere uit Jaco van der Steen (muzikale leider DGBVN) en de voormalige burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders. Tijdens een bijeenkomst in een café beoordelen zij de inzendingen op speelbaarheid en hit potentie. Het winnende nummer wordt op de grote dag, waarop 500 muzikanten van De Grootste Band Van Nederland een aantal nummers spelen, gespeeld.

Aanmelden voor 20 februari

Het nummer dient te voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet de muziek en de tekst (Nederlands of Engels) origineel zijn en dus nog niet eerder in het openbaar ten gehore zijn gebracht en het moet een uptempo popnummer zijn. Componisten kunnen hun nummer aanmelden via www.dgbvn.com uiterlijk op 20 februari 2020. “En wie weet wordt jouw nummer wel door 500 muzikanten gespeeld. Dat is toch geweldig!” lacht een trotse organisator Alain Timmers. Het grote optreden van De Grootste Band Van Nederland vindt plaats op 7 juni op de Botermarkt in Haarlem. Meer informatie is te vinden op www.dgbvn.com 

Meer Haerlems Bodem? Check hier HB de Podcast nummer 62.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here