Tot begin 2017 was er de North Sea Jazz Club, een club dat veel grote namen uit de blueswereld naar onze regio bracht. Helaas ging het failliet. Maar zet je schrap, want de Haarlemse Blues Club staat nu voor je klaar.

De Haarlemse Blues Club

De nieuwe concertlocatie zet, zonder dat het gelieerd is aan de North Sea Jazz Club, een programmering op hetzelfde niveau voort. De Haarlemse Blues Club biedt een avond aan liefhebbers van Amerikaanse blues- en rootsmuziek die (waarschijnlijk) een dergelijke plek in de omgeving gemist hebben. Door het uitgebreide netwerk weten ze gevestigde namen en aanstormend talent naar Haarlem te halen.

In het theater van een TV-bekendheid

De concerten worden georganiseerd in het theater van de van TV bekende Hakim Traïda (o.a Sesamstraat, NTR): Circus Hakim. De sfeer is een combinatie van theater en club: met meer dan voldoende clubgevoel om het laagdrempelig en knus te houden. De capaciteit van Circus Hakim is 135 mensen (waarvan ongeveer 100 zittend). Kaarten kunnen zowel online als aan de deur worden gekocht.

Het brein achter de Haarlemse Blues Club:

Haarlemse Blues Club

Thomas Toussaint

Thomas is bluesmuzikant (zanger, harmonicaspeler) met een ondernemersgeest die al een tijdje aan de weg timmert. Hij heeft al een Dutch Blues Award als Beste Harmonicaspeler van Nederland op zijn naam staan en in 2017 was hij met zijn band nog te bewonderen op het hoofdpodium van Haarlem Jazz op de Grote Markt. Thomas kreeg al vroeg de kans om een aantal zwaargewichten uit de Chicago Blues op harmoncia te begeleiden zoals Tail Dragger, Willie Buck en John Primer. Hij kent Hakim al van kinds af aan. Thomas startte het initiatief om concerten te organiseren in Circus Hakim en riep daarvoor zijn maatje Robbert aan boord.

Haarlemse Blues Club

Robbert Fossen

Robbert is ook bluesmuzikant (zanger, gitarist) met inmiddels een behoorlijke staat van dienst. Hij begeleidde al diverse Amerikaanse artiesten tijdens Europese tournees en organiseerde in de zero’s al een paar concerten in Haarlem. Robbert heeft al meerdere Dutch Blues Awards op zijn naam waaronder Beste Blueszanger van Nederland en Beste Blues Band van Nederland en wist tot op heden als enige Nederlander de finale te halen van de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis, alwaar hij Nederland al tweemaal vertegenwoordigde na het winnen van de Dutch Blues Challenge.

Meer muziek? Lees dan dit artikel over Haarlem Jazz Underground. 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here