Sommige mensen zitten gewoon vol met verhalen. Verhalen over de kinderen, de hond, hun achternicht en de belachelijk hoge prijzen voor een pakje boter tegenwoordig. Die mensen kletsen je de oren van je kop op ieder feestje en bij elke bushalte. Maar dan zijn er ook nog de echte verhalenvertellers. Mensen die de gave hebben om anderen te boeien en te inspireren met hun welgekozen woorden. En dat zijn de mensen die wij zoeken!

Goed verhaal!

Haerlems Bodem is namelijk altijd op zoek naar nieuw Haarlems talent. Jong of oud, ervaren of onervaren; dat maakt ons niet uit. Talent heb je of je hebt het niet. De enige voorwaarde is dat je in (of dicht in de buurt van) Haarlem woont. Wil jij ons overdonderen met jouw schrijftalent? Doe dan mee met de Haerlems Bodem verhalenwedstrijd.

Zo doe je mee:

 • Kies een van de onderstaande thema’s en schrijf hier een verhaal van maximaal 700 woorden over (titel niet meegerekend)
 • Stuur je verhaal tot uiterlijk 2 mei 2021 in een Word-bestand per mail naar info@haerlemsbodem.nl
 • Vertel in je mail ook even kort wie je bent, hoe oud je bent en wat je motivatie is om mee te doen.
Wat is jouw verhaal?

Dit zijn de thema’s waar je uit kunt kiezen:

 • Een geheim dat geen Haarlemmer kent
 • Als ik de baas was van de stad ……
 • Haarlem in 2121
 • Dit gebeurt er in mijn straat
 • Typisch een Haarlemmer!

Je verhaal mag een fantasie zijn, een wens, een hersenspinsel, een mening of een waargebeurd verslag van iets dat je hebt meegemaakt. Het belangrijkste is dat het leuk is om te lezen.

Gratis tips van de redactie

 • Zorg dat je de lezer meteen in de eerste alinea al op het puntje van zijn stoel krijgt.
 • Let erop dat je verhaal een begin, een midden en een eind heeft. Oftewel: geen gedichten, limericks of songteksten alsjeblieft.
 • Laat je verhaal altijd een nachtje ‘in de week liggen’ en lees het de volgende dag opnieuw met een frisse blik.
 • Check je tekst zorgvuldig op spelling- en grammaticafouten voor je je inzending verstuurt.

Wat kun je winnen?

Uit alle inzendingen kiest de redactie 3 winnaars. Hun verhalen worden in mei geplaatst op Haerlems Bodem met een mooie passende foto erbij van onze fotografen.
Daarnaast mogen de winnaars vanaf dat moment het woord ‘redacteur’ achter hun naam zetten! Wij bieden je namelijk een plek aan in het vrijwilligersteam van Haerlems Bodem zodat jouw verhalen ook in de toekomst de gelegenheid krijgen om gezien te worden door een groot publiek.

Redacteur bij HB

Vraag je je af welke ‘perks’ je mag verwachten als redacteur bij Haerlems Bodem? Wat dacht je van gratis toegang tot allerlei Haarlemse evenementen en concerten om hier verslag van te leggen. Of de kans mensen te interviewen die je altijd al eens iets wilde vragen en om deuren te openen die voor anderen gesloten blijven. Wij helpen je daarbij om je verder te ontwikkelen in het schrijvers/journalisten-vak.

7 mei worden de drie winnaars bekend gemaakt. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Succes allemaal! We kijken vol spanning uit naar jullie verhalen!

Meer weten over Haerlems Bodem? Kijk dan hier eens.
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here