Ze lopen in en uit, drinken uit de emmers water in de tuin en zitten achter elkaar aan op de schutting. De Vijfhoek is één groot kattenparadijs. Er lopen genoeg nieuwsgierige katten op straat die om aandacht vragen. Als echte kattenliefhebber ging ik met veel plezier acht opvallende katten van de Vijhoek fotograferen om meer van hen te weten te komen. Misschien herken je ze wel.

Katten_Vijfhoek_Foto2_Habibi

Habibi – De beruchte vrijdoos van de Vlamingstraat.
DE kat die je geheid tegen zal komen in de Vijfhoek. Ze is vrijwel altijd te vinden in de Vlamingstraat waar ze woont. Ze ziet er uit als een echte boef, maar is van dichtbij een lief beest. Je hoeft maar naar Habibi te kijken en ze komt al op je af rennen om je vervolgens te verwennen met kopjes. Pas wel op gulle blikvoer- en snoepjesgevers! Volgens het briefje mag mevrouw alleen trovet paard eten..anders verprutsen we haar dieet.

Katten_Vijfhoek_Foto3_Muis

Muis – De buurtschooier.
Niels en Linda brachten Muis in huis toen Café de Vijfhoek net geopend was. Zijn territorium was eerst alleen boven, maar toen hij eenmaal naar beneden mocht werd hij een echte buurtschooier en koning van het pand. Hij doet vooral stoer tegenover de kat van het Glas in Lood atelier. Zo nu en dan vangt hij nog wel eens een muis, dus hij doet wel z’n werk!

Katten_Vijfhoek_Foto4_Lobke

Lobke – Oud maar niet verleerd.
Ze kwam vanaf de Botermarkt aanlopen vertelt meubelmaker Dennis Le Poole. Sindsdien is ze bij zijn meubelrestauratie werkplaats gebleven. Ze heeft een verleden en is ook wat schuw, dus soms moeten kinderen en vooral honden een beetje oppassen. Ze speelt met de muizen die onder de vloer zitten, dus ze jaagt nog steeds! Als Dennis een wijntje drinkt zit Lobke er gegarandeerd spinnend naast.

Katten_Vijfhoek_Foto5_Flo

Flo – De diva.
Flo is de diva in de Vijfhoek. Ze wil geaaid worden alleen wanneer zij dat wil. Andere katten durven niet in haar tuin te komen, maar pakken wel hun kans zodra ze er niet is. Flo is met name aan het chillen. Zo doet ze dat ook wel eens bij de eigenaresse van Pizzeria Papi waar ze biologische vlees en vis krijgt. Ze heeft een Facebook pagina met veel Chinese vrienden.

Katten_Vijfhoek_Foto6_Koen

Koen – Een echte gentleman.
Hij oogt als een lady killer, maar Koen is eigenlijk een lieverd vertelt het baasje. Hij zit liever binnen en kijkt graag naar andere katten, maar daar reageert hij niet echt op. Behalve op eentje! Dat is vast zijn vriendin! Want hij wil dan zo graag naar buiten. Enorme vrij doos..

Katten_Vijfhoek_Foto7_Rodekaters

De rode katers – De bende van ellende.
Deze rode katten zijn volgens velen al meerdere malen bij iedereen in de tuin geweest. De broertjes Benji en Yogi zitten middenin hun ontdekkingsfase: zoveel mogelijk zien, ruiken en aanraken. Benji gaat op iedereen af, terwijl Yogi een schijterd is. Ze hebben volgens het baasje goede bedoelingen en banjeren lekker rond.

Katten_Vijfhoek_Foto8_Beetle

Beetle – De kroegtijgerin.
Een oude dame, maar ze is nog altijd graag bij mensen. Voordat Beetle bij Café Van Gunsteren kwam, zat ze in het asiel. Ze houdt van gezelligheid en komt graag bij je zitten. Niet raar opkijken als je haar op de bar ziet rondlopen, want daar zit ze graag. Maar het allerliefste zit ze buiten in het zonnetje.

Ken jij nog meer katten van de Vijfhoek of katten uit jouw buurt? Laat het ons weten in de comments hieronder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here