Jaja, dé Kerstvakantie is begonnen. Maar wat ga je doen? Ga jij volop bezig met de kerstboodschappen of wil je juist even het huis uit zodat je wederhelft in alle rust het kerstdiner kan voorbereiden? Hierbij onze tips om de kerstvakantie goed in te luiden in Haarlem.

Bezoek de ondergrondse crypte

Laat je meevoeren en betoveren in de ondergrondse crypte van de KoepelKathedraal van Haarlem. Daar is het Kerst. De kathedraal is op zichzelf al heel bijzonder, maar door een bezoek te brengen aan de avontuurlijke ondergrondse gangen, waan je je in een sprookje. Een magische wereld vol kerstgroepen, lichtjes en verrassingen. En als je uitgekeken bent, kan je ook nog eens een van de torens beklimmen tot 60 meter hoog voor een spetterend uitzicht op de stad Haarlem, de duinen en de zee. Kijk hier voor meer informatie, openingstijden en prijzen.

Kerstvakantie

Xmas Market

Heb jij nog wat kerstcadeaus nodig, maar geen zin om door de regen de stad in te gaan? Ga dan zondag naar de Xmas Market in de Lichtfabriek in Haarlem. Naast vele stands met design, mode, kunst en sierraden is er ook heerlijke glühwein en live muziek. Kijk hier voor openingstijden.

Kerstvakantie
Foto: Charles Duijff bron: https://bloemendaal.nieuws.nl/algemeen/2492/haarlem-kerststad/

Lekker zingen en swingen

Zoals deze week al gepubliceerd kan je drie dagen lang je stembanden gebruiken. Zo kan je alle kersthits langs laten komen. Maar wil je graag lekker eten combineren met zingen? Schuif dan aan bij het Stamppotbuffet aan de Veerplas. Blijf je liever in Haarlem Noord? Sluit dan aan bij het Kerstsamenzang in het Zaanenpark.

Kerstvakantie
Spookhuis in de Slachthuisbuurt

Golf Festival, Fortnite & Spookhuis

Daarnaast zijn er een aantal activiteiten waar wij al eerder over geschreven hebben. Ben je een muziek en beeld liefhebber? Misschien is het Golf Festival dan wat voor jou. Willen je kids graag Fortnite in real live spelen? Je kan je bij de deur nog inschrijven voor deze activiteit. Wil je liever griezelen? Neem dan een bezoekje aan het Spookhuis in de Slachthuisbuurt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here