Het einde van het jaar nadert en de traditionele lijstjes worden weer gemaakt. Natuurlijk kunnen we daarbij onze categorie muziek niet vergeten. Haarlem staat bol van de talentvolle muzikanten en wordt regelmatig bezocht door de top van de Nederlandse muziekscene. Voeg daar een paar internationale muzikanten aan toe en je kan terecht zeggen dat Haarlem een veelzijdig en rijk muzikaal aanbod heeft. Uit het rijke aanbod van 2017 hebben onze redacteurs Félice en Peter een kleine greep gedaan en een bescheiden top 5 gemaakt. Enjoy!

Voor alle muziek artikelen van 2017 bezoek je de categorie muziek. Maak je eigen top 5 en laat ons weten wat bij jouw op nummer 1 staat!

5. Kurt Vile – Caprera – Juli

Een mooie avond in het Bloemendaalse. Er werd zelfs door een aantal mensen gedanst en jongens met blote voeten ploften voor de vijver neer om het water aan hun tenen te voelen. Het concert van Kurt Vile in Openluchttheater Caprera was prachtig en de dromerige klanken met een rauw randje vonden hun weg tussen de bomen naar het publiek dat over het algemeen aandachtig luisterde. Met dit bezoek streepte Félice Kurt van haar bucket list.

Foto: Peter van Heun

4. Moss – Patronaat – November

Met Moss op het programma kregen we een van Nederlands beste bands van het moment voorgeschoteld. Een fijn gevarieerd publiek. Waarbij een groot deel van de bezoekers heel goed blijkt te weten waar ze voor komen. Het publiek ontvangt de bekendere nummers letterlijk met open armen en dat de muzikanten dit aanvoelen is goed te merken. De heren van de band staan zelf achter de merchandise-stand om wat vinyl te verkopen of gewoon voor een praatje met de bezoekers. Een relaxed einde van een heerlijk muzikale avond.

Foto: Peter van Heun

3. Sue the Night – Patronaat – December

Sinterklaas was net het land uit, maar in Haarlem werden er nog cadeautjes uitgedeeld. Niet één, niet twee, maar drie bands voor de prijs van één in de grote zaal van Patronaat. Sue the Night speelde daar de sterren van de hemel in haar thuisstad waar ze met enthousiasme werd onthaald. Daar Félice ook regelmatig een regeltje schrijft voor The Daily Indie was ze erbij om de avond vast te leggen. Check dat hele verslag hier.

Foto: Félice Hofhuizen

Check hier de Reverb Session die Haerlems Bodem met Sue the Night maakte voorafgaand aan het concert:

2. Jacqueline Govaert – Patronaat – Oktober

Na anderhalf jaar stond ze weer op de planken en presenteerde haar album ‘Lighthearted Years’ in ‘ons Patronaatje’. Pas bij de laatste klanken van het eerste nummer komt haar band tevoorschijn en als Jacqueline haar vingers van de toetsen haalt, steekt ze opgelucht haar tong uit d’r mond. Eerder vertelde ze het al in het interview dat Félice met haar mocht doen en vanavond herhaalt ze het nog eens: “We hebben het heerlijk in de Vijfhoek, onze ‘Corner of the World’.”

Foto: Peter van Heun

1. Chef’Special – Patronaat – Maart

Ze speelden een unicum klaar en dat wordt natuurlijk beloond. Terecht dat de mannen van Chef’Special dit lijstje afsluiten. Die keer de grote zaal van het Patronaat uitverkopen is knap, tel daar ook even de Ziggo Dome bij en je hebt Haarlems beste exportproduct van dit moment. Zoals het gaat bij bands die in populariteit groeien, de haters gaan meer haten en de lovers gaan meer loven. Zowel vriend als vijand was nieuwsgierig naar de nieuwe plaat en de spectacularie show die de mannen erbij geven. Uiteraard stuurden ook wij smeekmailtjes met interviewverzoeken en hebben serieus omkoping en aanboring van privénetwerken overwogen. Want als er iets van Haarlems Bodem is dan is het Chef’Special wel. Een interview zat er, begrijpelijk en jammer genoeg, niet in. 2018 jongens?

 

Een overzichtsfoto van Chef'Special in Patronaat
Foto: Peter van Heun

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here