Sinds 2014 zorgt Rondé voor instant meezingers als Run en Naturally.  Het vijftal stond in 2015 al in het Patronaat als onderdeel van ‘3FM Serious Talent On Tour’. Daarna was Rondé vooral te zien op grote festivals en ook het Haarlemse Bevrijdingspop. Zondagavond was het tijd voor het laatste clubtreden van de Flourish Tour in Patronaat. 

In 2015 sleepte Rondé de 3FM Serious Talent Award binnen, en dat was het startpunt van de vele Megahits, Top Songs en andere klinkende muzikale resultaten. Rondé verwierf in korte tijd een goede live reputatie door optredens op festivals als Eurosonic Noorderslag, Concert At Sea en Vrienden van Amstel Live.

rondé

Aus Berlin

De opvolger van debuutalbum werd uitgebracht in april 2019 en heet Flourish. Ook dit album werd in Berlijn opgenomen in de studio van producer Niels Zuiderhoek, die bekend is van zijn werk met Kensington en VanVelzen. Berlijn is inmiddels voor de vijf leden van Rondé een tweede huis geworden. Frontvrouw Rikkie Borgelt voelt zich er als een vis in het water: “Wat ik heel chill vind aan Berlijn is als je een bar of club binnenkort: nobody gives a shit who you are. Iedereen doet zijn eigen ding. Er wordt niet naar je gekeken, niet over je gepraat. Een verademing.”

rondé

Haris

Rondé speelde afgelopen zondagavond hun laatste cluboptreden. De grote zaal van Patronaat is goed gevuld met hoofdzakelijk tieners en twintigers als Haris het publiek mag opwarmen. En dat lukt de ‘eenmansband’ best goed. Met behulp van enkele enthousiaste fans krijgt hij een positieve respons op zijn songs.

Haris
Haris

Het podium van van Rondé staat lekker vol met meerdere ‘risers’ voor gitarist Armel Paap, bassist Cas Oomen, drummer Sharon Zarr en toetsenist Adriaan Persons. Ieder zijn eigen eilandje om muzikaal te excelleren. Ook Rikkie heeft zowaar een verhoging in de vorm van een mooie kubus, waardoor zij letterlijk boven het publiek uittorent. Met gemak zweept zij het publiek op en bereikt zij de achterkant van de zaal: “Haarlem laat je horen! Dat kan harder!”

rondé

All That Was Left

Halverwege de show geeft Rikkie aan dat ze het altijd lastig vindt het volgende nummer te zingen, maar het toch gaat doen. Het nummer All That Was Left gaat over haar vader die elf jaar geleden gestorven is aan kanker. Het nummer gaat over het verlies en haar dankbaarheid aan haar vader. Ze vertelt dat ze eerder een nummer over hem wilde schrijven, maar dat het nooit echt lukte. Totdat ze voor “Flourish’ in Berlijn in de studio zat, en ze dit nummer schreef. De zaal is muisstil voor de prachtige uitvoering die ze samen met Adriaan neerzet.

rondé
rondé

De nachtclub in!

En daarna is het tijd om te dansen en wordt de sfeer van het Berlijnse nachtleven in herinnering geroepen. We zijn in een nachtclub om te dansen! En met meerdere fijne dansnummers wordt deze laatste clubshow succesvol afgesloten. Op naar de zomer, en op naar de festivals!

rondé
rondé

Foto’s en tekst: Peter van Heun

Wil je meer muziek van Haerlems Bodem? Lees dan hier over het optreden van Tom Walker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here