Op vrijdag 26 mei zal in de Filmschuur voor de eerste keer De Nederlandse Filmnacht plaatsvinden. Tijdens deze avond staat in elf filmhuizen de speciale voorvertoning van de film ‘Broers’ centraal staat net als het onder de aandacht brengen van Nederlandse arthouse films bij jongeren. In de Filmschuur is er een afwisselend programma vol films, kunst, muziek en een nagesprek met regisseur Bram Schouw.

De nieuwe Nederlandse film ‘Broers’ is Brams speelfilmdebuut. De broers Lukas (Jonas Smulders) en Alexander (Niels Gomperts) zijn haast tegenpolen van elkaar, maar hun intense band overheerst. Als Alexander plotseling naar Frankrijk vertrekt, besluit Lukas met hem mee te gaan. Al zijn hele leven volgt hij het spoor van zijn charismatische, grote broer, maar tijdens deze roadtrip komt hij erachter dat hij eindelijk zijn eigen weg moet kiezen. Een bepalend moment en het begin van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.

Feest de hele nacht door

Na de film en de Q&A gaat het feest nog even door. Het Natte Sokken DJ-team draait de hele avond en Je Suis Energy – Partymakers DeLuxe nemen lifters mee en zetten filmliefhebbers onder de karaokedouche. Speciaal voor deze avond wordt er een expositie ingericht door kunstenares Janneke Hopman en organiseert de Filmschuur in samenwerking met The Irrational Library een creative writing performance waar live de meest verrassende verhalen worden geschreven. Doorlopend zijn er korte films te zien van Doculab en Haarlemse documentaire- en filmmakers.

Kaarten voor de Filmnacht zijn 10 euro, 9 euro met CJP, gratis met een Cinevillepas en verkrijgbaar op de website van de Filmschuur, telefonisch of aan de kassa. Vanaf 20:30 uur ben je welkom en de film begint om 21:15 uur. Loop vanaf 22:00 uur gratis bij het café van de Toneelschuur naar binnen voor het feest van De Nederlandse Filmnacht.

De Nederlandse Filmnacht | 26 mei | Filmschuur, Lange Begijnestraat 9 | 20:30 – 04:00 uur | 10 euro | www.filmnacht.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here