Wie aan tulpen denkt, denkt vaak aan dat ene vaasje op de keukentafel. Dat welhaast vanzelfsprekende bosje doet bijna vergeten dat de tulp zo veel meer is dan een volledige ingeburgerde en daardoor weinig verrassende bloem. Met het project ‘De onbegrensde tuinen’ staat het Frans Hals Museum in bloei!

De onbegrensde tuinen

de onbegrensde tuinen

Tijdens de jaarlijkse bloemenpresentatie in het Frans Hals Museum kijkt kunstenaar Birthe Leemeijer met haar project De onbegrensde tuinen op een nieuwe manier naar de Nederlandse bloembollencultuur. De onbegrensde tuinen bestaan sinds 2013, toen Leemeijer begon met het planten van wilde tulpenbolletjes op allerlei onverwachte plekken in Nederland. Zo creëert ze letterlijk een onbegrensde tuin, die zich in 2018 uitstrekt naar het Frans Hals Museum Hof. Het museum zal zijn versierd met de mooiste tulpen.

De onbegrensde tuinen zijn ontstaan in samenwerking met onder andere hedendaagse tulpenjager en -verzamelaar Erik Breed en worden in deze tentoonstelling aangevuld met werken van kunstenaar Berend Strik.

Gerrit Rietveld Academie
Studenten van de afdeling keramiek van de Gerrit Rietveld Academie maakten onder begeleiding van docent en kunstenaar Hans van Bentem nieuwe vazen geïnspireerd op het thema huwelijk.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here