De (Orde) Chaos van 2018 – een voorstelling waarin Greg en Martijn het publiek meenemen in hun zoektocht naar de waarheid. Gaandeweg ontrafelen zij de gelaagdheid waarop waarheden zijn gebouwd; hoe die ons besef van onszelf en de werkelijkheid beïnvloeden. 

De (Orde) Chaos van 2018

Theatermaker Greg Nottrot speelt met acteur Marijn Nieuwerf De (Orde) Chaos van 2018, een theatrale zoektocht naar de waarheid van 2018. De voorstelling is een slotakkoord op een zoektocht van een jaar, waarbij Greg zelfs de datsja van Poetin bezocht – de plek waar Halbe Zijlstra nooit was. Greg selecteerde vanaf begin 2018 wekelijks een toonaangevend beeld uit het nieuws. Gaandeweg is hij zich af gaan vragen of de beelden wel echt zijn. Maar, ook of dit wat uitmaakt in tijden van Facebook of Instagram. Zo vaak worden feiten en fictie verweven tot een eigen werkelijkheid. Hebben we één waarheid nodig en waar bevindt die zich dan?

Theaterkrant bestempelde De (Orde) Chaos van 2018 als: De apotheose is geraffineerd en ingenieus, en lijkt volstrekt de werkelijkheid. Dat is precies een van de belangrijkste taken van toneel: ons te doen nadenken over wat echt is en wat niet. Via nepfeiten meer te leren over de werkelijkheid. Greg Nottrot doet dat briljant en onderhoudend, quasinonchalant en sympathiek.

De Orde van de Dag

Met De Orde van de Dag van het Nieuw Utrechts Toneel ontstond de traditie om de tijdsgeest van het voorbije jaar te vangen. Tot nu toe altijd als collectief, maar dit jaar zou Greg solo gaan. Echter, voor een avondvullend programma twijfelde hij of hij wel interessant genoeg zou zijn en daarom zocht hij een ‘vervanger.’ Martijn Nieuwerf nam de uitdaging aan en speelt Greg, terwijl Greg zelf de rol van vele anderen vertolkt.

Mede mogelijk gemaakt door

Het Nieuw Utrechts Toneel (NUT) is sinds 2007 aanjager van de gedachte, aanleiding tot de discussie en gastheer van de ontmoeting. Het NUT wordt structureel gesubsidieerd door de Gemeente Utrecht en het Fonds voor de Podiumkunsten, en is gevestigd in Leidsche Rijn.

Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel (HZT) is coproducent van De Orde Chaos van 2018. HZT is een van de grote theatergezelschappen van ons land en opereert vanuit Tilburg, waar artistiek leider Piet Menu met theatermakers uit Nederland en Vlaanderen een open en veelkleurig theaterhuis vormt.

De voorstelling De (Orde) Chaos van 2018 is op 13 december te zien in de Toneelschuur. Voor kaartjes check je www.toneelschuur.nl

Wil je meer Haerlems Bodem? Klik dan hier.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here