Het Haarlemse oecumenisch diaconaal centrum Stem in de Stad en Het Open Huis starten op 20 maart een Luisterlijn voor Haarlemmers die een ‘luisterend oor’ nodig hebben. Medewerkers en vrijwilligers van Stem in Stad en Het Open Huis die altijd al een luisterend oor bieden aan kwetsbare Haarlemmers, doen dit nu via de Luisterlijn. Zij kunnen mensen eventueel ook doorverwijzen naar andere hulplijnen, waar verdere actie ondernomen kan worden.

Pastorale Luisterlijn

Pastorale Luisterlijn

De pastorale Luisterlijn is vanaf vrijdag 20 maart dagelijks tussen 13:00 en 20:00 uur bereikbaar via telefoonnummer 023 – 3036 700. Daarnaast heeft Stem in Stad met vele kerken in Haarlem een noodfonds opgericht waar medeburgers donaties kunnen doen om Haarlemmers in nood te helpen. Door de gevolgen en maatregelen betreffende het Coronavirus kunnen andere noden of oplossingen ontstaan. 

Kwetsbare Haarlemmers

“Mensen die vanwege verschillende problemen aan de rand van de samenleving zijn beland of een klein sociaal netwerk hebben, zijn op dit moment nog meer op zichzelf aangewezen. Via de Luisterlijn proberen we hen toch een luisterend oor te bieden”, aldus Berend Gunnink, coördinator bij Het Open Huis.

Pastorale Luisterlijn

Noodfonds voor iedere Haarlemmer

Een donatie voor het verstrekken van maaltijden, de luisterlijn en alle nieuwe vormen van nood aan kwetsbare Haarlemmers kan gemakkelijk worden gedaan via de nieuwe website van Stem in de Stad stemindestad.nl. Giften kunnen ook worden overgemaakt via bankrekeningnummer: NL 34 TRIO 0254656242 onder vermelding van ‘Noodfonds’.

Luisterlijn

De pastorale Luisterlijn is opgezet door Stem in de Stad, Het Open Huis, het Stadsklooster, Antonius Gemeenschap, de Gidskerken (geloven in de stad kerken), de Grote of Sint Bavo kerk (PGH kerk), de Doopsgezinde kerk, de Groenmarktkerk en de diaconie van de PKN. De Luisterlijn is vanaf vrijdag 20 maart dagelijks te bereiken tussen 13.00 uur en 20.00 uur via telefoonnummer 023 – 3036 700.

Meer Haerlems Bodem? Nog meer steunacties? Check hier de vlaggenactie van Judith.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here