Dit is leuke kunst! Het Haarlemse duo BEEmeubels, bestaande uit Boudewijn van den Bosch en Niki Schoondergang, heeft van de oude transportkisten van het Rijksmuseum, nieuwe kunstobjecten gemaakt!

“De Rijkswachters” heten ze. De houten figuren gemaakt van de oude transportkisten van het Rijksmuseum. Ooit beschermde deze houten panelen zeer waardevolle kunst en reisde de hele wereld over. Nu krijgen deze kisten een nieuw leven en een nieuw doel. Iedere Rijkswachter heeft zijn eigen verhaal, over het beschermen van een unieke kunstschat. Hier kan je achter komen door het nummer van jouw figuur in te vullen op www.rijkswachters.nl

 Rijkswachters

Ontwerpers Boudewijn en Niki hebben de rollen goed verdeeld. Boudewijn ontwerpt en staat achter de zaagtafel, Niki houdt zich bezig met planning, klantcontact, website etc. Kunst gecombineerd met ondernemers-spirit. We like! Naast compagnons is dit dynamische duo ook nog vriend & vriendin!

BEEmeubels werkt graag met materiaal dat al een leven heeft gehad. Naast het recyclen en upcyclen van oude materialen, maakt BEEmeubels natuurlijk ook meubels van oud & nieuw materiaal. Check www.beemeubels.nl voor meer kunstig nieuw leven. Hieronder vind je ’the making of, De Rijkswachters’. Enjoy!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here