September was een gekke maand: soms scheen de zon, de regen kletterde veelvuldig op de starten en wij hebben al met een dekentje bij de open haard gelegen. Ook schreven wij weer meeslepende stukken en dus bij deze onze pareltjes op een rijtje.

10. Robots, wordt dit onze toekomst?

Gaan wij ooit het verschil niet meer kunnen zien tussen robot en mens? Kunnen wij straks communiceren met robotten zoals we ook met mensen doen of er zelfs seks mee hebben? Voor het eerst wordt er een podcastcollege georganiseerd in de bibliotheek Haarlem. Jij komt toch ook?

9. Kovacs speelde in Patronaat en dat bleef niet onopgemerkt

Nieuws in de HB-roedel is Iris Bouman. Zij bezocht samen met nestor en fotograaf Peter van Heun Kovacs en schreef dit puike stuk.

8. Wil jij weten waar je de lekkerste cocktails kan halen? Check dit Lijstje van Loes

Onze Loes en Sandra hadden een leuke opdracht voor zichzelf bedacht. Namelijk, uitzoeken waar je de lekkerste cocktails van Haarlem kunt drinken. Volgens de geruchten in de wandelgangen leverde dit de volgende dag wel wat hoofdpijn op…

7. Nazomer Nachtlicht

Ook nieuw in onze HB-roedel is Jennifer. Zij bezocht samen met fotograaf Rob Ouwerkerk Nazomer Nachtlicht en schreef dit wervelende stuk waar de vonken vanaf springen.

6. Ramknallend Poldergoud ´19

Ja ja, september was de maand van ons feestje PolderGoud. Muzieknoten dwarrelden door de lucht en het gerstennat vloeide rijkelijk. Wat een feestje, check hier vette foto’s. Sta jij erop?

5. “Legendarische” wedstrijd

Ook nieuw in ons HB-team is stagiair Quiermo. Deze bink van 17 schreef voor het eerst van zijn leven een waardig artikel. En, dat bleef – zelfs buiten onze landsgrenzen – niet onopgemerkt.

4. Haarlem Oud in Nieuw

Hoe kun je de geschiedenis van Haarlem combineren met het heden. Nou, door een oude foto te plakken in een hedendaags kiekje. Laat dat nou precies zijn wat we doen met Oud ín Nieuw.

3. René van Stekelenborg liet ook van zich horen

Stilistisch scherp als Achilles met zijn speer en doortastend als Sherlock in Victoriaans Engeland. René stelt of wij nog wel geven om ons mooie Haarlem.

2. Haarlems Bizzy, goed alternatief voor
Hudson´s Bay?

Ook schreef René zijn idee over wat er moet gebeuren met het pand van Hudson’s Bay. Deze Canadese winkelketen gaat Nederland verlaten en dus komt er flink wat ruimte vrij.

1. Misschien wel het best gelezen artikel ooit

Onze verslaggevers Heleen en fotograaf Hans interviewden taxichauffeur Brian. Vijftien jaar rijdt hij mensen en dat leverde mooie verhalen op: van uitnodiging van een vrouw om ”nog even binnen te komen” tot kotsende zuiplappen.

Meer Beste artikel? Check hier de artikels van augustus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here