Vrijdag 16 februari stond de kleine zaal van Patronaat in het teken van de vierde voorronde van de Rob Acda Award. NEMSIS wist zowel de jury als het publiek te overtuigen en sleepte daarmee een finaleplek in de wacht. Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop 2018. “Wat een frontvrouw plus strot en wat een dynamiek. Deze jonge band heeft echt een eigen smoel,” aldus de jury over NEMSIS.

De vierde voorronde
De winnende band NEMSIS in actie

De vierde voorronde

Een zeer succesvolle editie met geweldige optredens van PONCHO, NEMSIS, STEENkoud, Absolut en MENN. De jury bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies), Wouter Groenhart (Rubbermade, Daisy Bell), Nanne van der Linden (JAGD) en Tom Eysink Smeets (Orgaanklap, Suburban). Deze jury had de moeilijke taak om naast jurywinnaar NEMSIS te benoemen ook de laatste twee plekken voor de finale weg te geven. Één plek voor de beste runner-up en één plek voor de publieksprijswinnaar met de meeste stemmen. Check hieronder de eerste twee voorrondes.

En wie zijn nu de zes finalisten?

Beste runner-up werd DELUSIONALS en Yes Miss; No Miss ging er vandoor met de meeste stemmen van het publiek. Daarmee maken zij de finale compleet naast de al bekende finalisten General Redbeard, Peperbek en ‘t Vlaggenschip. De finale is op 6 april in de grote zaal van Patronaat. Check hier de aftermovie van de derde voorronde.

Fotograaf: Marcus van Dam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here