Haarlem krijgt er een pareltje bij, vrijdag 9 maart opent artistiek centrum De Vlieg op de Kruisstraat zijn deuren. Een ruimte voor kunstenaars op uiteenlopende gebieden om te exposeren en samen te werken. De nieuwe kijk van oprichter Jim Mooijekind op de galeriewereld gaat voor interessante concepten zorgen, dat is iets wat zeker is.

De Vlieg Haarlem

Nieuwe Dimensies

Oprichter Jim Mooijekind, in 2017 afgestudeerd aan de kunstacademie van Den Haag in de richting Fine Arts, was op zoek naar een creatieve broedplaats. Omdat het concept wat hij in zijn hoofd had niet te vinden was besloot hij dit zelf op te zetten. Het platform moet verschillende soorten kunstenaars bij elkaar brengen. Door het combineren van unieke identiteiten wil Jim een nieuwe dimensie creëren in de exposerende werken. Zelf denkt hij dat het onervaren zijn in de galerie wereld een interessante werking gaat hebben. Door experimenterend te werk te gaan en geen weet te hebben van de ‘vaste’ regels zal zo een nieuw op zichzelf staand concept ontstaan. Door deze sfeer zal dit kunstenaars aantrekken om experimenteel te werk gaan.

De Vlieg Haarlem De Vlieg Haarlem

De Vlieg

Per (om en de nabij) 3 weken zullen er 2 kunstenaars werk laten zien. Naast vaste werken zal De Vlieg ook de ruimte zijn voor bijvoorbeeld het releasen van albums en het geven van luistersessies. Of het lanceren van een nieuw boek. Jim hoopt verbaast te worden door de kunstenaars van Haarlem en de ideeën en voorstellen gaande weg. Er lijkt weinig te gek te zijn of niet te passen binnen het concept van De Vlieg.

De Vlieg Haarlem

Artistieke Broedplaats

Van donderdag tot en met zaterdag van 12:00 tot 18:00 is de artistieke broedplaats geopend. De andere dagen zal de ruimte als een pop-up store beschikbaar zijn en zal op die dagen de ruimte leeg gemaakt worden. Je kan er voor één, twee of drie dagen een tijdelijke winkel runnen. Zo als het er in mijn ogen uitziet zal dit de nieuwe hangout worden van cultureel Haarlem. ‘Waar meeten we zaterdag? Er is een luistersessie in De Vlieg en er exposeert een kunstenaar die ik nog wil checken, goed plan?’ Ja, dit is een mooie aanwinst voor Haarlem, dat is zeker.

De Vlieg Haarlem

Tijdens de opening van de Vlieg op vrijdag 9 maart (17:00 – 21:00) wordt er met behulp van het werk van zeven verschillende kunstenaars een indicatie geven van wat je kunt verwachten. Vervolgens is de Vlieg van donderdag t/m zaterdag geopend van 12:00 tot 18:00.

Je vindt De Vlieg op de Kruisstraat 20. Volg De Vlieg ook op Instagram en Facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here