Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse ondernemer volgen. Creatievelingen, fotografen, designers; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Deze week was van Bas van Zanten, ondernemer in de sportwereld. Hij is instructeur bij Kenamju, het sportcentrum van Cor, Elco en Dennis & Zaina van der Geest. Daarnaast traint hij vele Haarlemmers behoorlijk strak tijdens de bootcamplessen (iedere dag behalve vrijdag en zondag) van zijn eigen Haarlem Fit en is hij personal trainer voor mensen die snappen dat sporten een way of life is. Ondanks dit alles is er weinig dat hij zichzelf ontzegt en weet hij wat een gezellig leven is. Zijn humor is best een beetje apart te noemen en dat is dan weer erg leuk voor de mensen die hij traint. Het woord is aan Bas:

Maandag 27 april
De mooiste week die ik voor Haerlems Bodem mocht vastleggen begon op Koningsdag. Heerlijk, voor het eerst sinds tijden geen wekker. Koning Willy moest nog maar even wachten. Als personal trainer werk ik 7 dagen per week en dit feest bracht daar heerlijk verandering in. Portrait was voor mij de place to be. Samen met Sanne lekker gedanst en diepe gesprekken gehad in het gras aan de Raamvest.

IMG_2544

Dinsdag 28 april
Als de iphone me wakker probeert te maken, hebben wij meteen ruzie. Hij wint, ik eruit. Beetje koffie en maca-poeder en hop, naar Kenamju. Mijn vaste stek, waar ik TRX-opleidingen geef en mensen ‘strak trek’. Omdat er nog meer Haarlemmers strakgetrokken moeten worden, geef ik als afsluiter van de dag Bootcamp. Deze keer in het opgeknapte Frederikspark, achter het Provinciehuis.

IMG_2547

Woensdag 29 april
Woensdag is mijn drukste dag. Acht personal trainingen en wat groepslessen én weer bootcamp om 20.00 uur. Moeder Natuur was sjaggie en pestte ons met kou en nattigheid. Ach, Navy Seals gaan ook door, waarom wij niet. Gewoon doen is het motto. 

IMG_2548

Donderdag 30 april
Weer die wekker om 06.15 uur! Had Ayver belooft mee te gaan hardlopen maar dit keer haak ik af. Snel op vliegtuigmodus om het gezeur te ontlopen. Eerst geef ik TRX en daarna train ik Tobias Mol (topjudoka) met flink wat core-training. Hij is mijn vlaggeschip, nu maar hopen op goud. Eerst maar met roze beginnen. Nog even naar de hoofdstad om personal trainers TRX-les te geven en dan snel weer terug naar Haarlem. Heerlijk hoe een stad zo bij je past.

IMG_2549

Vrijdag 1 mei
Goedemorgen, vandaag gaan we mijn gehandicapte zus trainen. Nieuwe fysio, mijn aanpak en wat geluk. Zus is keihard tegen afslag Haarlem-Zuid aan gereden en is nu na 12 jaar nog steeds bezig met herstel.  Ironisch eigenlijk, dat degene waar je het meest van houdt de meeste hulp nodig heeft. Laten we hopen dat jullie daar aan denken als je erlangs rijdt en gas terug neemt. 12 weken coma en 12 jaar verder is te veel om zo te verpesten. 

IMG_2551

Zaterdag 2 mei
Koffie en veel ook. Slaaptekort en mijn drukke werkschema eisen zo z’n tol op deze dag. Dagplanning is: Spinning, bootcamp, paar trainingen en nog zelf even trainen… Snel even een disco-dutje gedaan. Elco van der Geest was jarig en dan gaan de remmen los. Hoop dat ze bij Van Beinum geen camera’s hebben want het was niet best wat daar gebeurde, sorry Gijs.

IMG_2553

Zondag 3 mei
Mijn hoofdpijn had een kater van jewelste maar de sportles begon gewoon om 09.30 uur. Ff doorbijten en niets laten blijken. Mondwater rook ook naar wodka, dus echt helpen deed het niet. Snel even bij Blender bijgetankt met cocos-cappucino met mijn allergrootste vriend Duncan. Mensen, het was me een weekje wel…

IMG_2554

Kom een keer lekker trainen met me! Vind ik leuk. 

Thanks Bas, dat we een weekje met je mee mochten. Terwijl we het lezen voelt het net alsof we er echt bij waren. Check de Facebookpagina van Haarlem Fit als het je leuk lijkt om gedrild te worden door Bas en companen. Welke Haarlemmer zou jij nou eens een week lang willen volgen? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here