Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse ondernemer volgen. Creatievelingen, sporters, regelaars, fotografen, designers etc. etc.; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Annet Kulcsar is geboren en opgeroeid in Budapest, Hongarije. Luisterde in haar jeugd veel naar Duran Duran, Depeche Mode, Kraftwerk en verhuisde in 1997 naar Nederland. Een verandering die een belangrijke rol voor haar zou spelen bij de intensivering van haar relatie met house en techno. Gevlucht voor de economische situatie in Budapest vond Annet een thuis in de Nederlandse dance industrie. Onlangs bracht Dansor  haar debuutalbum ‘Theory Of Love’ uit. Wij volgde haar in de spannende week van haar albumrelease.

Dansor_Zaterdag

Zaterdag
Vroeg op met een lange en bijzondere dag voor de boeg! We staan met ons label Comport Records op de Dancefair/ Musicfair in Utrecht om demo’s te luisteren. We doen dit al sinds de eerste editie van de beurs, maar het blijft leuk en elke keer weer een verassing wat je tegenkomt. Dit jaar hebben we voor het eerst ook twee dames, die aardig goed op weg zijn met produceren, vind ik extra leuk! Na de luistersessie hadden we een interessante meeting met een technologie bedrijf uit Barcelona, waar wij in de toekomst mogelijk mee gaan samenwerken.

‘s Avonds hebben wij de Album Release Party in Amsterdam bij Westergasterras. Comport Records artiesten Ayden Vice, Zoe Xenia, Soundbalance en ikzelf treden op die avond. Mijn debuutalbum ‘Theory Of Love’ verschijnt op 14 februari en dat vieren wij met vooral veel vrienden en bekenden en een gezellig diner vooraf. Westergas heeft voor ons een eigen ‘Theory Of Love’ cocktail bedacht, super leuk, wat een top dag en nacht!

Dansor_Zondag

Zondag
Een stormachtige zondag, waarop je het allerliefst zo lang mogelijk in je bed zou willen blijven, zeker na een feestje als gisteren. Maar ik word door de zenuwen toch vroeg wakker: vandaag komt mijn debuut LP uit als Beatport Exclusive. Vanwege het tijdsverschil met Amerika is het pas rond 14.00 uur zover; ’Theory Of Love’ is OUT NOW!

Ik check even of alles goed is gegaan bij Beatport en het posten van het goede nieuws en bijbehorende links kan beginnen. Ik breng de rest van de dag vooral door met sites updaten en de tracks bij BUMA te proberen te registeren. Het uploaden van de soundfiles wil maar niet lukken, de site is waarschijnlijk overloaded vanwege een deadline. Mailtje sturen en maar hopen dat er een snel antwoord komt. Niet echt romantisch allemaal, maar zolang niemand anders het voor je het doet, moet je het toch allemaal zelf doen. ;]

Maandag_Dansor

Maandag
Vandaag weer vroeg op en ik geloof mijn ogen bijna niet als ik zie dat mijn album is binnengekomen op nummer 2 in de Beatport Breaks Releases Top 100. Dit heb ik, zeker in dit genre, echt niet aan zien komen. Ik moet mezelf een paar keer knijpen, maar het staat er echt! Supertofffff!!! Ik ben blij als een kind en mijn dag kan in ieder geval niet meer stuk! Als dit nieuws weer bezonken is, neem ik de tijd om een aantal interessante vragen voor de Duitse ‘Titel-Kultur Magazine’ te beantwoorden. Het interview is best uitgebreid en komt zaterdag online – spannend!

Dansor_Dinsdag

Dinsdag
Vandaag weer naar Adidas, waar ik als freelance visual designer werk, op hun E-Com afdeling. Op dit moment zijn we vooral bezig om zowel de desktop als de mobiele site ervaringen van Adidas en Reebok voor onze klanten te verbeteren. Als onderdeel van een leuk team, help ik hieraan mee. Als ik thuis ben, is het tijd om de album release foto’s online te plaatsen. Mijn vriend, die meestal de foto’s maakt, en ik lopen eerst samen door de selectie. Ze zijn weer leuk!

Woensdag_Dansor

Woensdag
Ik maak om de zoveel tijd een Beatport Chart – deze keer wordt het een speciale selectie met mijn album tracks en de tracks die onlangs mijn hart hebben gestolen. Ben je benieuwd welke het geworden zijn? Je kan ze hier beluisteren.

Later op de avond hebben we een groeps Skypegesprek met Fanni, onze zeer getalenteerde jonge director uit Budapest. Binnenkort nemen we daar de music video op voor de titel track ‘Theory Of Love’. We nemen de eerste storyboards gezamenlijk door met zanger Ayden er bij. Ik ben heel enthousiast en vind het leuk om een nieuwe uitdaging als deze aan te gaan. Het wordt bikkelen, maar hopelijk redden we het allemaal om in de korte tijd die ervoor staat, iets heel vets te maken!

Dansor_Donderdag

Donderdag
Onverwachts een stroomstoring, waardoor onze router te keer gaat en wifi eruit ligt. Tijd voor een break en een heerlijke vitamine shake en een update ronde bij Vlaar. Voordat Niels de lunchroom van zijn vader overnam, maakte hij ook deel uit van Comport Records. Vandaag kunnen we bijkletsen en ik kan bovendien een gezonde boost goed gebruiken, zeker als er zo veel gaande is als deze week!

Ook de hard copy van DJ Mag UK is binnen met mijn album recensie erin!  Met deze ‘Not So Formulaic‘ album review is het balletje eigenlijk gaan rollen, daarna kwam ‘Hunger Of The Steel’ op BBC 6 dankzij Nemone en draaide John Digweed ‘Hallo’ in zijn wereldwijde ‘Transitions’ show. Bijzonder om het magazine nu in  handen te hebben en leuk om te zien dat er ook nog een ‘Women in Dance Music!’ special in zit!

Dansor_Vrijdag

Vrijdag
Na een eerste kennismaking met een interview na Amsterdam Dance Event, heeft ‘Ibiza Voice’ naar aanleiding van mijn album gevraagd om een podcast voor ze te maken. Ik heb zin in het puzzelen met tracks die mij op het moment inspireren. Ik kan niet wachten om ook de nieuwe remixen van het album, die ik net binnen heb, van onder andere de Haarlemse Mike Ravelli en de Franse Edouard, hierin te stoppen.

We hebben de wifi gisteravond weer aan de praat gekregen. Gelukkig maar, want ik zie dat mijn album vandaag op #1 staat in de Breaks Releases Top 100 op Beatport! Ook is het album binnen gekomen in Top 100 Releases van Electronica (#24), Deep House (#33) en Tech House (#40). Met ongeloof kijk ik naar deze lijsten en de namen waar wij nu tussen staan. Ik vraag me af wat ons allemaal te wachten staat. Een ding is zeker: net zoals het album zelf, mijn ‘Theory Of Love’ release heeft nu al voor veel verassingen gezorgd. Het lijkt erop dat al het werk, het zweet en de tranen niet voor niets zijn geweest: LOVE is taking over!

Thanks Annet, leuk dat we een weekje met je mee mochten. Welke Haarlemmer zou jij nou eens een week lang willen volgen? Of wil jij ons een kijkje geven in jouw Week? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here