Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse ondernemer volgen. Creatievelingen, sporters, regelaars, fotografen, designers etc. etc.; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

‘Eef en Lien’ koken op maat met voornamelijk biologische en dagverse seizoensproducten. Ze betrekken specialiteiten veelal direct van de bio-boer en van de locale producent. Eef en Lien heeft geen vaste menukaart. Ieder etentje, receptie of feest is uniek met een eigen thema, specifieke gasten, wensen en sfeer. Catering in Haarlem en wijde omgeving. Maar nog veel belangrijk is dat Eef en Lien, sinds 2012, de beheerders van de keuken van een van de bekendste poppodia van Nederland, het Patronaat zijn! Dat betekent dat zij voor artiesten, crew en personeel een (h)eerlijke maaltijd koken. Zo heeft Haerlems Bodem al meerdere malen van de kookkunsten van Eef en Lien mogen genieten. Bekijk de Week van… deze culinaire dames.

PastedGraphic-1 PastedGraphic-2

Zondag
Wildplukken bij de Veerplas. Beetje illegaal, maar dat maakt het natuurlijk extra spannend! Eef knipt vlierbloesem voor super lekkere beignets met poedersuiker.

PastedGraphic-4PastedGraphic-4

Maandag
Yeah, weekend voor Eef en Lien! Thuis wordt geoogst van onze stadse daktuin. Met een mooie bos wilde bloemen op tafel, vrolijkheid en een zomers gevoel ondanks het druilerige weer.

PastedGraphic-6PastedGraphic-5

Dinsdag
Een van onze vast klanten is natuurcosmetica bedrijf Dr. Hauschka. Vandaag verzorgen we weer een (h)eerlijke lunch op hun hoofdkantoor in Rijswijk. Ondertussen verkennen we zelf Delft en genieten van Italiaanse delicatessen bij traiteur Il Tartufo.

PastedGraphic-7

Woensdag/Inkoop-dag
Elke week gaan we er op uit om mooie nieuwe (biologische) producten te ontdekken op het Amsterdamse Food Centre terrein. Vast prik is ons bezoek aan de Kweker waar deze mannen (Martijn & Ludwig) ons altijd zeer behulpzaam zijn. Dank hiervoor!

PastedGraphic-10PastedGraphic-9

Donderdag/Bak-dag
Vandaag maken we onze wekelijkse dosis havermoutkoeken en dadeltaarten voor sportschool Kenamju. Dit ‘healthy’ lekkers is hier dus te koop! Ook bakken we wekelijks zoet voor onze #52weeksofcakes op onze social media Instagram, FB en Twitter en op Viral Food. Vandaag: luchtige lemon cake met honing-mascarpone topping en een crusty chocolate cake met lavendel: wauw, wat verrassend zalig!

PastedGraphic-11

PastedGraphic-12

Vrijdag
Lekker koken voor muzikanten, bedrijfsleiding en technische mannen vanavond in het Patronaat. Lien checkt de ‘riders’ van de bands nog een keer om alle wensen in kaart te brengen: vegetariërs, veganisten, lactose intolerantie, gluten allergie….. Wij houden overal rekening mee voor onze wereld gasten!

PastedGraphic-14 PastedGraphic-13

Zaterdag
Vandaag weer paar  picknick tassen gevuld met bubbels, bio-sap en veel home made bites voor een gezelschap dames die een vrijgezellenfeestje gaan vieren op Greenjoy boten. 
Daarna hebben we de dames door gestuurd naar Haarlems leukste en gezondste snoepwinkel van Haarlem: Snoepgoed van Mel in de Zijlstraat.

PastedGraphic-8PastedGraphic-15Zondag
Opruimen. Alles weer netjes in de kast en de nieuwe week weer voorbereiden: lunches in Amsterdam, opening van de nieuwe Vitamin Store Haarlem van lekkere bio hapjes voorzien, 3 dagen cateren bij een foto-shoot op lokatie, bubbels & bites verzorgen tijdens de opening van het Bijenpaleis in Haarlemmermeer en diner voor Kid Creole & the coconuts in Patronaat: druk!

Thanks Eef en Lien, leuk dat we een weekje met jullie mee mochten. Welke Haarlemmer zou jij nou eens een week lang willen volgen? Of wil jij ons een kijkje geven in jouw Week? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here