Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse ondernemer volgen. Creatievelingen, sporters, regelaars, fotografen, designers etc. etc.; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Ella Klatte (Ella di Vino), dol op lekker eten en mooie wijnen en sinds 2013 geregistreerd Vinoloog van de Wijnacademie. Tijdens de vinologenopleiding ontdekte ze dat je in de wijn nooit uitgeleerd raakt. Het is een dynamische wereld waar veranderingen en trends elkaar opvolgen. Waar klassiek en hedendaags nauw met elkaar samenhangen. Dat maakt het volgens Ella spannend en leuk. Ze is ervan overtuigd dat als je meer weet van wijn dat je er ook meer plezier aan beleeft. Niet vanuit ouderwetse en vastgeroeste regeltjes. Maar door zelf te beleven en te omschrijven ontdek je welke wijnen je lekker vindt en waarom. Neem kijkje in de Week van … Ella di Vino.

zaterdag

Zaterdag
Een lekker dagje in de wijnkoperij. Leukste dag van de week om op de winkelvloer te staan. Iedereen pakt uit met lekkere boodschappen. Heerlijk om te horen wat iedereen gaat kokkerellen. Even naar de markt, de traiteur, de kaasboer en natuurlijk langs bij wijnkoperij Henri Bloem voor een fijn flesje. Met de collega’s sluiten we de werkdag af met een lekker glaasje. Vandaag was dat de Soave van het wijnhuis Pra. Niet zo’n dunne zurige Soave maar een volle en honingachtige wijn. Heerlijk en altijd heel gezellig. Wel een voordeel van het werken in een wijnwinkel.

zondag

Zondag
Aan het werk bij de grote jaarlijkse najaarsproeverij. Werd dit jaar georganiseerd in het Kennemer Lyceum. Superleuke locatie. Was druk en gezellig. Bijna 200 man-vrouw over de vloer gehad. Stond bij de tafel met de lekkere rode krachtpatsers uit de Rhône. Dikke, zwoele en kruidige wijnen. Goede wijnen voor bij het kerstdiner. Was helemaal weg van de Gigondas van Grapillon d’Or van 2012. Wat een dikke slok! Vol met  zwart fruit en kruidigheid. Wel beetje uitgeteld na 2 drukke dagen. ’s Avonds maar onderuit op de bank.

maandag

Maandag
Met nog wat pijnlijke voeten meteen weer door naar Amsterdam. Werk soms als kok in de keuken van Pancakes! Piepklein pannenkoekententje in de 9 straatjes in Amsterdam. Waar het altijd onwaarschijnlijk druk is dus hard werken met een lekker dynamisch jong team. Waar ze de allerlekkerste pannenkoeken bakken natuurlijk. Wat dacht je van deze met spinazie, geitenkaas, geroosterde pitjes en knoflookolie? Voor vriendje thuis de pannenkoek spek-kaas meegenomen. Jammer dat pannenkoeken niet zo goed matchen met wijn, drink daar maar gewoon een biertje bij..

dinsdag

Dinsdag
Oef. Dinsdagochtend gaat bij mij de wekker altijd vroeg. Om half 7 word ik verwacht bij mijn netwerk ontbijt. Elke week komen we samen met een kleine 30 ondernemers. Samen ontbijten, netwerken, lachen en pitchen om je bedrijf te promoten. We helpen elkaar aan nieuwe opdrachten en nieuwe zakelijk contacten. Fijn om als eenpitter deze mensen van BNI om me heen te hebben. Op de foto naast mij cateraar Marijt Schaab en trainer Josselien Janssens. Met Marijt werk ik vaak samen op proeverijen en cursussen. Zij maakt de heerlijkste gerechtjes bij de wijnen die ik uitkies.

woensdag

Woensdag
Ella di Vino dag! Gereserveerd om alle achterstallige mail te behandelen. De administratie te doen. Blogjes schrijven. Website bijwerken. Facebookjes & twitters te doen. Cursussen voorbereiden en natuurlijk wat vakliteratuur lezen. Bezig om een ‘vlog’ te maken. Pff moeilijk hoor. Ook weer eens flink wat boodschappen gedaan en op tijd lekker de keuken in. Heerlijk met een glaasje frisse witte Grüner Veltliner van Prechtl een beetje rommelen bij het aanrecht. Nu de dagen weer wat donkerder en korter worden krijg ik weer ‘bak & braad’ aanvallen. Hmmmmmmm

donderdag

Donderdag
Even een dag zonder wijn 😉 Tijd voor mijn vrijwilligerswerk in het dierenasiel in Zandvoort. Op dit moment hebben ze een stuk of 10 herplaatsbare hondjes. ’s Ochtends beginnen we met het schoonmaakwerk van de hokken en buitenkennels. Als dat klaar is mogen we gezellig met ze wandelen en knuffelen. Heerlijk om te kunnen doen. Zou ze allemaal wel mee willen nemen maar dat vindt onze tekkel Bootsie geen goed idee denk ik. Zo fijn om te zien dat bijna alle hondjes uiteindelijk weer een nieuw huisje vinden. Mocht je tijd & zin hebben dan ben je van harte welkom om mee te helpen 😉

vrijdag

Vrijdag
Een rustige dag. Weinig werk gedaan vandaag. ’s Ochtends naar de biologische markt op de Botermarkt. Het lekkerste brood haal ik daar altijd. Even koffietje doen in de stad. Krantje lezen en lekker ergens geluncht met een natuurlijk een fijn glaasje erbij. Mijn idee van een rustige vrije dag. ’s Avonds met mijn ‘proefgroepje’ afgesproken. Cursisten van mijn allereerste cursus die ik gaf zijn nog steeds bij elkaar als proefgroep. Hartstikke leuk. Thema deze avond was van hetzelfde wijnhuis een ‘instapwijn’ en hun ‘prestigewijn’ proeven. Had van het Italiaanse huis Garofoli hun gewone Macrina mee en de Podium. Allebei de wijnen gemaakt van de verdicchio druif en afkomstig uit de Marken, oostkust van Italië. Zo leuk om het verschil te proeven. De ene lekker fris, makkelijk en sappig. De duurdere Podium een stuk intenser en geconcentreerder. Bijna vettig, heerlijk!

Thanks Ella di Vino, leuk dat we een weekje met je mee mochten. Welke Haarlemmer zou jij nou eens een week lang willen volgen? Of wil jij ons een kijkje geven in jouw Week? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here