Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse creatieveling volgen. Ondernemers, fotografen, designers; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Deze week nam Esmee van Loon ons mee. Deze gezellige krullenbol is fotografe en vormgeefster, woont aan het randje van de Haarlemse Vijfhoek, heeft een eigen bedrijf (Curly and Straight), een zoontje van vier (Sjimmie) en een vriend (Daan) die avond aan avond in het theater staat. Zij heeft dus van die weken die alle kanten op gaan. Dit was er zo eentje:

Maandag 2 maart
We begonnen de dag een beetje vreemd, niet echt een typische maandagochtend; we moesten een beeld schieten in een koelcel van een varkensslachterij, voor de poster van Matroesjka. Twee getalanteerde theatermakers die een voorstelling maken over ‘eeuwig vlees’. We hebben ze voor dit beeld op hun kop gehangen aan een paar vleeshaken in de koelcel. Later deze middag komt onze eerste sollicitante bij Curly and Straight! We zoeken iemand die ons kan helpen met sales en het begeleiden van projecten. Kelly komt langs en het wordt al snel een leuk gesprek. Volgende week begint ze! Om 19.45 uur zit ik alweer in de auto naar Halfweg, waar ik iedere maandagavond schilderles heb.

MONDAYMORNING


Dinsdag 3 maart
De dag begint natuurlijk met een kop koffie met Willemijne. Waar ik thuis Daan heb, heb ik op mijn werk Willemijne; mijn vriendin en compagnon. We hebben elkaar al 17 jaar geleden leren kennen op de Grafische School en zijn daarna ieder onze eigen weg gegaan. Drie jaar geleden zijn we samen een concept-, beeld- en vormgevingsstudio begonnen: Curly and Straight. De naam zegt niet alleen iets over ons haar, maar dekt nog meer de lading als het gaat om onze verschillende karakters en manier van werken. Mijn werk is zoveel leuker omdat ik het met Willemijne doe. ’s Avonds ren ik nog wat rondjes om de Schouwburg met trainer Bas. Je moet wat als je zometeen 34 wordt ;-).

Woensdag 4 maart
Drukke dag! Ik breng Sjimmie (ons zoontje van 4) naar mijn ouders in Zwanenburg en pak daarna de trein naar Amsterdam. Eerst even de expositie zien van Bill Viola in de Nieuwe Kerk. Na deze bijna hypnothische ervaring gaan we door naar Cafe Gartine voor een lunchafspraak met Volkskrant Magazine. We praten hier met Margot Pol over een serie foto’s die wij afgelopen jaar in IJsland hebben gemaakt, om te kijken of zij ze willen publiceren. Ze zijn enthousiast! En ze willen de foto’s in de editie van augustus plaatsen. Daarna door naar CPNB. Voor hen hebben we de campagne voor ‘de week van het sportboek’ gemaakt. Hiervoor hebben we topsporters in actie gefotografeerd terwijl ze een boek aan het lezen zijn. Deze campagne is bijna afgerond, we bespreken de laatste dingen en nemen een nieuwe opdracht door. Hierna drink ik een wijntje met Willemijne en Eline van Icelandair in een cafe, en ik sluit de avond af met een etentje bij vriendinnen tegenover het Westergasterrein.

Donderdag 5 maart
Beetje brak! Vandaag mailtjes beantwoorden en verder met het artwork van Michael Prins. Zijn album komt volgende maand uit en wij hebben zijn nieuwe beelden geschoten en zijn dus nu bezig zijn artwork te finetunen. ’s Avonds Boy Hood gekeken. Waarschijnlijk heeft heel Nederland hem al gezien, maar wat een mooie film!! De soundtrack ‘Hero’ van Familiy Of The Year blijft nog de hele week in m’n hoofd zitten….

Vrijdag 6 maart
In de ochtend nog even zwemmen en werken. Om 13:00 uur haal ik Sjimmie van school en is het mijn middag met hem. Beetje ‘hangen’ in de speeltuin, praten over Cars, monsters wegjagen en de moestuin bijhouden. We maken samen een arretjescake voor opa want die viert vanavond zijn verjaardag.

Zaterdag 7 maart
Rondje rennen en lekker ontbijten met Daan en Sjimmie. Vriend Rene komt gezellig koffie drinken en Daan vertrekt naar Franeker waar hij vanavond in het theater staat. Vandaag een beetje voetballen met Sjimmie en ontspannen. We eindigen met een klein drankje in Cafe de Vijfhoek, daarna gaat de open haard aan en ploffen we met een bord eten op schoot voor de TV.

Zondag 8 maart
Daan is ook lekker vrij! We fietsen naar onze campingplek in Bloemendaal waar we over twee weken weer onze tent op kunnen gaan zetten voor het hele seizoen. Hier zullen we weer heel wat uurtjes doorbrengen tussen de konijnen en de hertjes. Wat een lekkere eerste (bijna) lentedag! Zin in het voorjaar en nog heel veel van dit soort weekjes.


Wij willen Esmee van Loon bedanken voor deze leuke en productieve sneak peek in haar leven. Check het werk van Curly and Straight op hun website of op Facebook. Welke Haarlemmer zou jij nou eens een week lang willen volgen? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here