Freek de Jonge: “Natuurlijk mag Baudet langskomen”

0
413

Naar aanleiding van de Week van Freek van 14 tot en met 22 juni gaat HB in gesprek met de conferencier. Natuurlijk wordt het programma besproken, want Freek de Jonge staat onder andere met Brigitte Kaandorp en Jan Brokken op de planken. Maar het gesprek kreeg ook enige diepgang en het ging nog even over Thierry Baudet. 

De week van Freek: het programma

Vrijdag 14 juni: Freek krijgt ‘les’ van Brigitte Kaandorp. De voorstelling is in de Stadsschouwburg.

Zaterdag 15 juni speelt Freek de Jonge zijn solovoorstelling De Suppoost. In deze solo blikt hij terug op de expositie in het Groninger Museum, waar hij afgelopen najaar samen met zijn vrouw Hella exposeerde.

Zondag 16 juni staat hij samen met schrijver Jan Brokken op de planken en overpeinzen zij het leven. Freek: “Ik zal hem bevragen en hij mij, maar ook het publiek kan meepraten.”

Twee dagen later dinsdag 18 juni vertelt de 74-jarige cabaretier zijn Grote Verhalen. Freek de Jonge maakt voor deze avond een selectie uit zijn rijke oeuvre en het publiek mag vooraf kiezen. 

Woensdag 19 juni staat hij samen met zijn vrouw Hella op het toneel. Deze avond beginnen ze een gesprek over allerlei uiteenlopende onderwerpen, over haar eigen werk en haar werk voor Freek. Over wat hen in het leven is overkomen en hoe ze daar mee om zijn gegaan.

Dan de een na laatste show op donderdag 20 juni heet Neerlands hoop in bange dagen. Freek loodst ons met een bijzondere ode door het roemruchte oeuvre van tien jaar rock ’n roll cabaret met liedjes, conferences en anekdotes uit die tijd.

Als Grande finale gaat Freek in Concert op de laatste dag van zijn week.

Meer informatie? Check de Week van Freek. En voor nog meer Haerlems Bodem bekijk je hier de HB-video van Klim naar het Licht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here