Donderdag 20 juni 2019 is het precies 50 jaar geleden dat Freek de Jonge en Bram Vermeulen in de Stadsschouwburg hun programma Neerlands Hoop in Bange Dagen opvoerden! Freek de Jonge viert zijn 50-jarig jubileum als podiumkunstenaar. In De Week van Freek krijgt Freek de Jonge een week lang carte blanche in Haarlem. Dit aanbod nam Freek met beide handen aan.

Met De Week van Freek sluit Freek de Jonge het jubileumseizoen van de Stadsschouwburg af met een week vol verrassend theater en cabaret als eerbetoon aan het 100-jarige Haarlemse theater.

De Week van Freek

Kennemerland is een bodem voor talenten in de kleinkunst en daarom start Freek zijn week met een Masterclass kleinkunst met Haarlemse talenten. Een bijzondere openbare masterclass van de grootmeester. Eind 2018 doet Freek inspiratie op in het Groninger Museum. Aan de hand van kostuums, keramieken, foto’s en filmbeelden van Hella en Freek wordt hun jarenlange samenwerking in beeld gebracht. Het bijzondere aan deze tentoonstelling is dat de beide exposanten elke dag aanwezig zullen zijn met optredens en performances. De Suppoost is de nieuwe solovoorstelling van Freek die voortkomt uit deze periode in het museum.

de week van freek

Rock&Roll cabaret

Halverwege De Week van Freek gaan Freek en Jan Brokken in gesprek. Freek vertelt graag zijn lievelingsverhalen, maar bezoekers krijgen ook de mogelijkheid om te kiezen welke verhalen zij van Freek willen horen. Een heerlijke avond vol herkenning met de grootmeester van het verhaal. Ook brengen Freek en Hella, samen met muzikale gasten, een avond vol literatuur en muziek. Met haar boeken stapt Hella de Jonge nadrukkelijk uit de schaduw in het volle licht. Op donderdag 20 juni 2019, 50 jaar na de eerste voorstelling van Neerlands Hoop In Bange Dagen in Haarlem, neemt Freek het publiek in de Stadsschouwburg bij de hand door tien jaar rock&roll cabaret. Een absolute must voor alle fans! En Freek sluit op spectaculaire wijze zijn week af in de Grote Zaal van de Philharmonie met Freek & Friends in concert. Muziek is altijd een belangrijke motor geweest in zijn werk en daarom dit concert met bekende nummers uit het heden en verleden met een bigband en bekende muzikale gasten.

De Week van Freek, Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem
Vrijdag 14 t/m zaterdag 22 juni 2019
Start kaartverkoop 18 mei 2018

Headerfoto: Bibi Veth

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here