Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse creatieveling volgen. Ondernemers, fotografen, designers; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Deze week neemt Jelle van Gijtenbeek (26) ons mee voor een kijkje in zijn leven. De geboren en getogen Haarlemmer is een bezig bijtje; hij is mede-oprichter van Je Suis Energy (evenementenbureau gespecialiseerd in interactieve en artistieke evenementen), coördinator van Gitaarlem en barman bij de Jopenkerk. De rest van zijn tijd vult hij met muziek, hardlopen en uitgaan. Zo is een week snel gevuld:

Maandag 17 november

Vandaag nog even aan het nagenieten van ‘Ik heb eerbied voor jouw Grijze Snaren’, wat zich gisteravond afspeelde in het Patronaat. Met een groepje heb ik vanuit Gitaarlem de productie hiervoor opgezet. Meerdere lokale bands van vroeger, variërend van bluesrock tot rammelpunk, traden op. Zelfs de band van de burgemeester was van de partij. In de grote zaal was er een show van The Analogues, een geweldige Beatles coverband met een gigantische productie.

Maandag_web

Dinsdag 18 november 

Dinsdag is de vaste Gitaarlemdag. Elke dinsdag meeten we om 9.00 uur in het Huis van Gitaarlem in de Grote Houtstraat. We beginnen dan met een korte vergadering waar alle betrokkenen bij aanwezig zijn, evalueren het een en ander en nemen door wat er die week moet gebeuren. Vervolgens vliegen we de rest van de dag van de ene naar de andere afspraak. Lekker druk en een beetje chaotisch, maar vooral heel leuk. Vanaf komende week ligt het album ‘Gitaarlem’ in de winkels en ondertussen is de kaartverkoop voor Gitaarlem Live (23 december in Patronaat) begonnen. Oja, en volgende week dinsdag Gitaarlem bij DWDD!

Dinsdag_web

Woensdag 19 november 

Dit weekend staan we met Je Suis Energy 3 dagen lang op het Youtopia Arts Festival in Amsterdam. Hier debuteren we met ons nieuwe partyconcept ‘De Hokkieclub’. Best wel spannend dus. De afgelopen weken hebben we keihard gewerkt in onze kantoor- c.q. opslagruimte om de verschillende ‘hokjes’ af te maken. Het idee van De Hokkieclub is dat het een party is, met op verschillende plekken themahokjes waar je alleen of met z’n tweeën naar binnen kunt. Binnen kan je iets verrassends meemaken of gewoon compleet uit je dak gaan, afhankelijk van het thema. Nu hebben we o.a. een Junglehok, privédisco, kippenhok en karaokedouche.

Woensdag_web

Donderdag 20 november 

Vandaag ‘gewoon’ aan het werk. Al sinds de opening, zo’n 4 jaar geleden, werk ik part-time in de Jopenkerk. Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd maar voorlopig heb ik het nog prima naar mijn zin in ‘de kerk’. We hebben een ontzettend leuk team, het blijft een prachtige locatie om in te werken en ik vind bier leuk (understatement). Daarnaast heb ik nu de tijd om me veel bezig te houden met creatieve zaken als Je Suis Energy en Gitaarlem.

Donderdag_web

Vrijdag 21 november

Eerste dag van De Hokkieclub! Oftewel vroeg beginnen; bus ophalen, spullen inladen, naar Amsterdam rijden, alles uitladen, alles opbouwen en niet vergeten tussendoor ergens even snel iets te eten. Gelukkig hebben we alles op tijd af en werkt het allemaal. Geen bijster hoge opkomst, maar voor ons de perfecte mogelijkheid om de themahokjes te testen. Ik ben vanavond Jungle Explorer, het is mijn taak om de mensen de jungle in te begeleiden. Uiteraard kan dat niet zonder passend kostuum. Na afloop terug naar Haarlem alwaar we op gepaste wijze gevierd hebben dat alles werkt (understatement 2).

Vrijdag_web

Zaterdag 22 november

Dag twee van het Youtopia Arts festival. Tikkeltje brak (understatement 3) maar tóch vol energie. Het is superleuk om met volslagen onbekenden keihard te feesten in een privédisco (zie selfie), of om ze op een spannende mini-expeditie mee te nemen in de jungle! De themahokjes werken heel goed, we hebben veel leuke reacties gekregen. Tijdens oud & nieuw staat Je Suis Energy vanaf 01.00 uur in de kleine zaal van het Patronaat en ook daar zullen we ‘De Hokkieclub’ doen. Dat gaat een lekker feestje worden. Vannacht met de taxi terug naar Haarlem, we waren nog net op tijd om een paar kaaslappies te scoren bij Chef’s Burger.

Zaterdag_web

Zondag 23 november

Laatste dag naar het festival in Amsterdam, alleen vanavond is het al om 21.00 uur klaar. Vind ik wel prima want na drie dagen op zo’n festival ben je op een gegeven moment wel een beetje gesloopt. Na afloop snel alles afbouwen en terugbrengen naar onze werkplek. We zijn erg tevreden over de uitwerking van het concept op het publiek. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst! Gelukkig vandaag eerst even lekker uitslapen en wat tijd om dit te schrijven. Ciao for now!

Zondag_web

Wij willen Jelle van Gijtenbeek bedanken voor deze energieke sneak peek in zijn leven. Welke Haarlemmer zou jij nou eens een week lang willen volgen? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here