Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse creatieveling volgen. Ondernemers, fotografen, designers; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Deze week nemen we een kijkje in het leven van Jeroen Spoelstra. Een gedreven (product)ontwerper, docent, ondernemer en levensgenieter! Hij haalt zijn inspiratie uit passies als mountainbiken, surfen en reizen. ‘To roam’ is dan ook niet voor niets zijn levensmotto. Sinds 2012 vormt hij samen met zijn ega Boukje Vastbinder het design bureau Am I a Designer. Een bedrijf dat zich richt op Human Centered Innovation and Design Thinking. Een andere manier van denken waarbij individuen, bedrijven, ngo’s, scholen en universiteiten geholpen worden hun problemen om te zetten naar kansen, om zo een positieve impact te maken. Een inspirerende persoonlijkheid waar je eigenlijk eens een kopje koffie of biertje mee zou moeten drinken om zijn werkelijke manier van denken te ervaren. Voor nu een poging…

Maandag 22 september
Een spannende dag. Workshop geven aan onderzoekers, docenten en overig personeel van de 3TU’s. 40 docenten geleerd om niet alleen maar te denken, maar vooral ook te doen tijdens een DesignThinking in Education workshop waarbij de docenten het toekomstig onderwijs voor een student over 10 jaar moesten ontwerpen.

Maandag-Workshop-3TU-2

Dinsdag 23 september
Bij Inholland Diemen is er dit jaar een nieuwe HBO opleiding gestart: International Business & Innovation Studies. In Nederland de eerste opleiding waar DesignThinking binnen een business- en innovatieomgeving door de hele opleiding wordt doorgevoerd. Aan mij de eer om het onderwijs voor de studenten te verzorgen. Vandaag mijzelf opgesloten en heel veel gelezen, zodat ik de studenten ook het theoretisch kader mee te geven waarom design belangrijk is voor innovatie en business.

Dinsdag-Inholland

Woensdag 24 september
Weer eens tijd vandaag om in ons thuiskantoor rustig te werken. We willen graag bij Klein Haarlem een flex plek, maar nog even geduld. Tijdens het werken twee huizen bezocht met makelaar Jasper van Otterlo. Mooie kerel en begrijpt onze designer approach in onze zoektocht naar een nieuw huis.

Woensdag-Home-office-

Donderdag 25 september
Ik probeer naast design zoveel mogelijk tijd te maken voor mijn ander passie mountainbiken. Vanavond de tijd om weer eens lekker een rondje Noorwijkerhout te rijden op mijn mountainbike, die natuurlijk bij lokale bikeshop Bikeplanet vandaan komt.

Donderdag-mountainbiken


Vrijdag 26 september

Vandaag  een rondje Ranstad. Begonnen in Vlaardingen waar ik Gert Kant, bestuursvoorzitter van de Lentiz Onderwijs Groep, langs onze groenonderwijs meetlat heb gelegd in een interview. Dit gesprek zou een uur duren, maar na 2 uur zijn we maar gestopt omdat we allebei door moesten naar een volgende afspraak.

Vrijdag-groen-onderwijs-interview


Zaterdag 27 september

Het grote voordeel van het ondernemerschap is het grote gevoel van vrijheid en zelfstandigheid. Nadeeltje is echter dat je soms in de weekenden nog even door moet buffelen. Zaterdagochtend nog naar de planning gekeken van de AmIaDesigner master class Design Thinking in Education die over 2 weken alweer plaats vindt in. Nu al zin in!

Zaterdag-DT-in-EDU-planning


Zondag 28 september

Ultiem ontspannen vandaag met als heerlijk week afsluiter lunchen met Boukje bij Ron Gastrobar in Amsterdam. Af en toe moet je jezelf verwennen.  Het was me een genoegen om dit dagboekje in de Haerlemse Bodem bij te houden deze week. Benieuwd wie er nog allemaal volgen!

Zondag-Ron-Gastrobar-2

Wij willen Jeroen Spoelstra bedanken voor een sneak peek in het leven van een ontwerper/ondernemer. Wie zou jij nou eens een week lang willen volgen? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here