Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse creatieveling volgen. Ondernemers, fotografen, designers; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Elke twee weken schreeuwen wij om aanmeldingen voor “De Week Van…” Daar is nog nooit iemand op in gegaan, tot ik een mailtje kreeg van Jessica de Wal. Jessica heeft haar eigen PR-bureau ‘It’s All Happening‘ en is gespecialiseerd in het promoten van bands en artiesten, met name in de indie-scene. Eindelijk een ondernemer die het aan durft! Logisch, want Jessica weet hoe je iets op de kaart zet. Nu doet ze dat voor zichzelf en daar zijn wij bij Haerlems Bodem heel blij mee.

It’s All Happening, is gevestigd in het oude Belastinggebouw, inmiddels bij velen al bekend als Het Belastingparadijs. Haar bureau bestaat al sinds 2003, maar in 2007 maakte Jessica de beslissing om full-time zelfstandig ondernemer te worden. Een dappere beslissing, maar sindsdien geniet zij elke dag van haar werk en haar vrijheid. Neem een kijkje in de week van: Jessica de Wal.

Maandag 20 oktober

’s Ochtends heb ik in Café Belcanto een meeting met potentiële nieuwe klant Point Quiet. ’s Middags werk ik mijn email bij en start ik met een nieuw promotieproject voor Zwitserse klant William White. Zijn nieuwe album ‘Open Country’ vol lekkere reggae songs komt volgende maand uit. Ook ben ik even op de redactie van Tattoo Planet. Ik heb deze maand drie artikelen voor het magazine geschreven en ik neem samen met de hoofdredacteur de drukproeven door voordat deze naar de drukker gaan.

20-oktober-ItsAllHappening

Dinsdag 21 oktober 

Mijn dinsdag breng ik voor het grootste gedeelte achter mijn bureau door. Ik heb een fijn kantoor op de zevende verdieping van het voormalige Belastingkantoor ‘Belcanto’ in Schalkwijk. Belcanto is een creatieve broedplaats in Haarlem en een inspirerende plek om te werken. Vandaag werk ik aan persberichten, nieuwe PR plannen en heb ik een Skype-gesprek met een connectie in Hongarije. We spreken over een interessant documentaire project waar ik mogelijk een aandeel in zal hebben.

21-oktober-ItsAllHappening

Woensdag 22 oktober 

Vandaag start ik de dag met mijn favoriete les bij mijn sportschool Jordan Sports. Body Balance is een combinatie van yoga, tai chi en pilates en houdt mij fit en soepel. Naast Body Balance doe ik ook aan Zumba en volg diverse dans workshops in Amsterdam. Na een burnout een aantal jaar geleden, probeer ik mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid altijd op de eerste plaats te zetten.

22-oktober-ItsAllHappening

Donderdag 23 oktober 

Een afspraak die ik had, wordt op het laatste moment gecancelled. Balen, maar het geeft mij ook wat extra tijd om aan mijn BTW-administratie te besteden. Daarnaast kan ik wat extra tijd steken in de MOOC’s die ik volg. MOOC’s zijn gratis online cursussen die veelal door gerenommeerde universiteiten en instituten worden gegeven. Voor mij een perfecte mogelijkheid om mijn vakkennis bij te spijkeren of nieuwe kennis buiten mijn vakgebied op te doen. Volgende maand start ik met de cursus Introduction to Consumer Neuroscience & Neuromarketing, veel zin in!

23-oktober-ItsAllHappening

Vrijdag 24 oktober 

’s Ochtends werk ik thuis en ’s middags geef ik mijzelf vrij om de stad in te gaan. Ik bezoek de expositie Buitenaards in het Teylers. Ik vind het een luxe om als zelfstandig ondernemer mijn tijd zelf in te kunnen delen en bijvoorbeeld even een middag inspiratie te kunnen opdoen in het museum.

24-oktober-ItsAllHappening

Zaterdag 25 oktober 

Met mijn vriend bezoek ik vandaag een rommelmarkt en een aantal kringloopwinkels. We vinden een enorme collectie mooi vinyl. We gaan naar huis met zo’n 70 platen, waaronder The Rolling Stones, Van Halen, Lou Reed, Patti Smith, The Runaways, Frank Zappa en Kraftwerk. Heel blij mee! Verder scoor ik twee schilderijen voor mijn alsmaar groter wordende kitsch “kunst” collectie. Op de foto de enige echte ‘Tina’ van kitschschilder avant la lettre J.H. Lynch, een ‘huilend jongetje’ en een vintage bolhoedje dat ik ook in de kringloopwinkel vond.

25-oktober-ItsAllHappening

Zondag 26 oktober 

De dag begin ik met een lesje Zumba bij Jordan Sports. ’s Middags ga ik naar een meet up van de Haarlem Photo Club. Fotograaf Olaf Kramer vertelt over zijn expositie in Bar Wolkers. Ik heb een passie voor urban exploring fotografie (zelf helaas nog niet actief als explorer) dus het is erg interessant om deze fotograaf over zijn werk te horen vertellen. De expositie van Olaf is nog tot en met 1 december te zien, een aanrader!

26-oktober-ItsAllHappening

Wij willen Jessica de Wal bedanken voor een sneak peek in het leven van een Haarlemse ondernemer in de muziek-industrie. Wie zou jij nou eens een week lang willen volgen? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here