Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse creatieveling volgen. Ondernemers, fotografen, designers; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Deze week Leonie Mulder. Leonie is die tekstuele duizendpoot. Teks nodig voor je site, nieuwsbrief, persbericht of brochure? Leonie duikt in jouw verhaal en vertelt de boodschap die jij wilt overbrengen. Naast dat ze teksten schrijft, beheert ze ook websites en social media voor diverse bedrijven en merken. Allemaal leuk en aardig, maar het belangrijkst is dat Leonie ook schrijft voor Haerlems Bodem! Bijna vanaf het eerste uur is ze voor ons op pad en verblijdt ze ons met de meest uiteenlopende verhalen. Neem een kijkje in een week van deze dame…

Maandag 11 augustus
Sinds januari huur ik een flexplek bij Klein Haarlem. En wat ik daarbij krijg zijn collega’s, gezelligheid en inspiratie. In het gebouw werken namelijk veel andere freelancers en bedrijfjes. Om ervoor te zorgen dat we de deuren naar elkaar geopend krijgen, hebben we in april een hosting team opgericht waar ik onderdeel van ben. Als host van de dag ben je aanspreekpunt en probeer je mensen met elkaar te verbinden als je kansen ziet. Voor mij zijn er al wat klussen uitgekomen. Ook organiseer ik met een mede-host regelmatig borrels. Tijdens zo’n borrel kunnen meerdere mensen op de zeepkist hun verhaal doen over hun projecten en hebben we een supergezellige gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

IMG_8297

Dinsdag 12 augustus
De wekker ging om 6.30 uur maar ik zat nog midden in een droom. Ken je dat? Het is alsof je dan vermoeider wakker wordt omdat die droom zo druk is geweest. Het opstaan valt dus zwaar vandaag. Voor mijn ochtendritueel neem ik altijd heel erg mijn tijd; ik heb een hekel aan haasten in de ochtend. Eenmaal in de trein van Haarlem naar een opdrachtgever in Rotterdam deed de wifi het niet. Lekker dan, ik had er best wel op gerekend. Gelukkig kan ik in Rotterdam wel weer draadloos los.

IMG_8303

Woensdag 13 augustus
Vandaag lekker vroeg in de Greiner, zo heet het gebouw waar ik in werk. Het is een oude huishoudschool. Vandaag ben ik host en voor het eerst word ik gebeld op de hosttelefoon. Er staan twee werkmannen beneden die een lekkage komen repareren. Ze hebben geen idee waar dus ik moet met ze op zoek naar de betreffende kamer. We komen uit bij een kamer van twee heren die ik eerder had gesproken op één van onze borrels. De werkmannen worden het dak op gestuurd en ik krijg een bakkie en kan even lekker bijkletsen met de heren. ’s Middags shoppen voor Lowlands. Vrijdag is het zo ver… Ik koop wat ik nodig heb en leen een backpack van vrienden. Thuis aangekomen kan ik het niet laten om een foto te maken van het uitzicht van het pand waarin ik woon. Dit vind ik een van de mooiste plekken van Haarlem.

IMG_8320

Donderdag 14 augustus
Ik blijf thuis werken zodat ik tussendoor wasjes kan draaien en alvast kan beginnen met het inpakken van mijn backpack. ’s Avonds heb ik weer een ‘date’ met mijn personal trainer die zegt dat hij me pittig vindt vandaag, maar ik ben gewoon chagrijnig dus volgens mij bedoelt hij dat. Toch gaat hij er niet in mee en presteert hij het weer om mij met een goed gevoel te laten vertrekken. Bovendien zie ik onder de douche dat de buikspieroefeningen zijn vruchten af beginnen te werpen en daar word ik natuurlijk ook blij van. Eenmaal thuis mijn tas ingepakt, bed opgemaakt en laatste wasjes gedraaid. Daarna kon ik lekker chillen op de bank met mijn poes op schoot. Zij (Texel) is bij mij sinds eind juni en ik ben huisdiertechnisch gezien helemaal om. Ik vind bijna alles wat ze doet schattig, praat over haar alsof het mijn kind is en laat foto’s van haar zien aan mede kattenbezitters en liefhebbers. Supersneu misschien, maar zo werkt het blijkbaar nou eenmaal met zo’n beestje in huis.

IMG_8343

Vrijdag 16 augustus
A Campingflight to Lowlands Paradise vandaag! Eigenlijk heeft mijn week grotendeels in het teken gestaan van deze dag. Vorig jaar was ik er voor het eerst en ik was meteen verliefd op het festival. Alles is top geregeld, je kan heel veel kanten op, de sfeer is fantastisch en de optredens helemaal te gek. Ik vind het heerlijk om een paar dagen ondergedompeld te zijn in het festivalsfeertje. Ook omdat al het andere dan even niet lijkt te bestaan.

IMG_8425

Zaterdag 17 augustus
Wakker worden op de camping. Ik zorg dat ik gedoucht ben voordat er een veel te lange rij staat. Daarna halen we koffie bij het DE kraampje en worden er eitjes gebakken bij de camping platz. Life is good. We zijn lekker op tijd op het festivalterrein en dat is fijn. Het is dan nog niet belachelijk druk en je bent nog niet bezig met wanneer welke optredens waar beginnen. We gaan naar het filosofisch café om een wijntje te drinken en stappen daarna de tent ernaast binnen  voor een verhaal van Iris Hannema, een journalist die een boek heeft geschreven over alle reizen die ze heeft gemaakt. Volgens mij moet ze het bij schrijven houden en kan haar verhaal beter op die manier verteld worden. Wel word ik aangestoken door de foto’s en filmpjes. Wat wil ik graag weer op reis…

IMG_8357

Zondag 18 augustus
Het gaat hard hier op Lowlands. De laatste dag. Het weer is volledig omgeslagen. Tot vandaag was het overwegend zonnig, af en toe een buitje en heerlijke temperaturen. Nu is het bewolkt en waait het hard. De lucht dreigt met zware grijze wolken. Ik kleed me goed aan. Daarna pak ik mijn tassen in en chillen we nog even met elkaar in de camper. Vervolgens loop ik bepakt en bezakt de camping af, om mijn spullen over te dragen aan een vriend die op Lowlands werkt en mij een lift geeft vanavond. Als dat geregeld is, ga ik het terrein op en wandel wat rond totdat het tijd is om naar de Alpha te gaan voor een optreden van Snoop Dogg. Snoop Lion noemt hij zichzelf tegenwoordig? Ik heb het hem niet één keer horen zeggen. Het optreden is te gek. Naast golden oldies als ‘Gin ’n Juice’ en een paar iets minder oud zoals ‘Drop it Like it’s hot’ doet hij ook nog wat covers van onder andere Tupac en Biggie. Het was echt AAN. De rest van de dag nog lekker lopen slenteren en dansen met de groep, was een prima dagje. Om 21.00 uur zat het erop voor mij. Toen stond mijn lift klaar en zijn we in de regen naar Haarlem gesjeesd. Eigenlijk wilde ik niet weg. Ik was weer verliefd geworden op Lowlands. Is het al volgend jaar?

IMG_8541

Wij willen Leonie bedanken voor een sneak peek in het leven van een tekstschrijfster/communitymanager. Wie zou jij nou eens een week lang willen volgen? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here