Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse creatieveling volgen. Ondernemers, fotografen, designers; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Deze week is van Linda de Ree. Culturele duizendpoot met grote ambitie. Als oprichter van De Regiekamer wil ze mensen verblijden met kleinschalige culturele activiteiten op het gebied van Filosofie, Muziek en Literatuur. Dit organisatiebureau deed dit onder andere al met de lezing & wijnproeverij: Bacchus, god van de wijn, Haarlem ontspoort: Ein aben in Berlin en met een huiskamerconcert van Myriam West volgende week dinsdag (TIP!). Daarnaast is ze moeder van 2 kinderen (9 en 12) en coördinator van de VoorleesExpress, een stichting die taalontwikkeling van kinderen stimuleert en de taalomgeving thuis verrijkt. Hierbij begeleidt ze voorlezers en gezinnen. Een bezige bij dus, waarvan we blij zijn dat ze de tijd vrij kon maken om “De week van… ” bij te houden.

Maandag 2 februari

Ik probeer 2 á 3 keer per week te sporten: hardlopen en Pilates. Lekker even mijn hoofd leeg maken, weer energie opdoen. Mijn hardloopschoenen aan en heerlijk een rondje Elswout of stuk door de duinen lopen. Fijne start van de week.

IMG_9640

Dinsdag 3 februari

Samen met een vriend met de trein naar mijn geboortestad Amsterdam voor de voorstelling ‘Wende zingt Winterreise’ in het Compagnietheater. In de 19e eeuw schreef Franz Schubert Winterreise, een cyclus van 24 liederen voor zang en piano, op gedichten van Wilhelm Müller. Wow, wat een stem heeft Wende Snijders, wat een performer. Heel bijzonder!

IMG_9512

Woensdag 4 februari

Mijn werkzaamheden voor De Regiekamer en privé interesses lopen vaak door elkaar. Vandaag naar de Kennemer Boekhandel, waar in het kader van de ‘Week van de Poëzie’ een experiment plaatsvindt met getoonzette gedichten. Hoe anders klinkt een gedicht als er muziek bij gespeeld wordt, een geslaagd experiment. Inspiratie opdoen en mensen ontmoeten.

IMG_9532

Donderdag 5 februari

Lekker een hapje eten met vrienden uit Amsterdam bij de Nieuwe Koningin in de Nassaustraat. Ik heb er al een paar keer willen eten, maar het zat helaas steeds vol. Vanavond is het gelukt en het was heerlijk, aanrader!

IMG_9558

Vrijdag 6 februari

Niet verder vertellen: Ik heb een Sudoku verslaving. Samen met mijn dochter Noor van 9 maak ik iedere dag een Sudoku, van onze scheurkalender of uit de krant. Zij maakt de 2 en 3 sterren, ik de 4 sterren. Naast sporten een heerlijke manier om te ontspannen: hersengymnastiek.

IMG_9562

Zaterdag 7 februari

Dit weekend vindt de Geluksroute plaats in Haarlem: ‘Delen waar je gelukkig van wordt en zo het geluk verspreiden’. Ik ben als voorproefje op het festival Gluren bij de Buren op 29 maart a.s. gaan kijken bij huiskameroptredens van Madelief en de Brandnetels en Haarlem Volkoren. Super leuk om bij mensen binnen te kijken en naar muzikanten in een intieme setting te luisteren, die hun passie voor muziek met anderen willen delen.

IMG_9602

Zondag 8 februari

Regelmatig doe ik mee aan winacties: boeken, cd’s, kaartjes voor voorstellingen, etc. Af en toe ben ik de gelukkige winnares. Dit keer 2 vrijkaarten gewonnen voor het Prinses Christina Concours in de Philharmonie, mooi podium voor jonge talenten. Daarna nog wat drinken bij café Colette, een relaxte zondagmiddag.

IMG_9553


Wij willen Linda de Ree bedanken voor deze uiteenlopende sneak peek in haar leven. Volg Linda op twitter via @regiekamer of op facebook.com/regiekamer. Welke Haarlemmer zou jij nou eens een week lang willen volgen? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here