Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse ondernemer volgen. Creatievelingen, sporters, regelaars, fotografen, designers etc. etc.; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Mascha Tielemans, danser, dansdocent en dansmaker bij haar eigen dansstudio MAS&CO. Geeft energieke en uitdagende danslessen in Haarlem en maakt dansvoorstellingen op bijzondere locaties. Mascha eet, slaapt en ademt dans. Haerlems Bodem kent niemand anders zo gepassioneerd over dans als Mascha. Momenteel studeert ze ook nog een master Dance Movement Therapy in Rotterdam en is werkzaam als dansdocent bij de afdeling Talentonwikkeling & Educatie van het Nederlands Dans Theater. Ook werkt ze tijdelijk bij het Management van het Nederlands Dans Theater. Een bezige bij dus, maar vol energie omdat alles wat ze doet met haar passie te maken heeft, dans. Neem een kijkje in haar week.

 1.Maandag. STOP-MOTION ®Rahi Rezvani_online_10 @

Maandag 7 september 2015
Vandaag begin ik aan mijn tweede week op de afdeling Company Management van het Nederlands Dans Theater (NDT) in Den Haag. Ik ondersteun het management met van alles en nog wat. Deze werkdag sluit ik af met het bijwonen van een repetitie van een choreografie van Sol Leon en Paul Lightfoot. Ik ben blij dat ik op zo’n inspirerende en leerzame plek mag zijn. Voordat ik de trein terug naar Haarlem pak, ga ik nog even bij een tentje zitten om wat administratie te doen voor mijn bedrijf MAS&CO. Rond 20.30u ben ik thuis en kan ik de rest van de avond relaxen.

Foto: Nederlands Dans Theater | Stop Motion | Fotograaf: Rahi Rezvani

2.Dinsdag

Dinsdag 8 september 2015
Om 08.15u stap ik een overvolle trein in. Dit is een dag met vergaderingen bij NDT. In de ochtend ben ik aanwezig bij de planning meeting. Ik notuleer en heb moeite om alles bij te houden. Er wordt snel en veel gesproken over verschillende balletten, theatertours en de invulling van het dansseizoen 2016-2017. Het is even wennen om alle informatie te ontvangen en te verwerken. Om 17.00u ben ik klaar en vlieg ik naar mijn trein. Op weg naar mijn dansstudio MAS&CO. Heerlijk om de dag af te sluiten met een Modern/Jazz les samen met fijne mensen!

3.Woensdag
Woensdag 9 september 2015
De wekker gaat. Het is erg verleidelijk om te blijven liggen. Ik sta toch op want ik heb een afspraak met mijzelf. Om 09.45 uur zit ik op mijn mat in de yoga les. Ik fiets daarna ontspannen door het mooie Haarlem met een warme zon. Ik ga naar de winkel Brandmission toe om met Lonneke de laatste dingen te bespreken voor het optreden van MAS&CO. van a.s. zondag tijdens Haarlem Cultuur Festival. Voordat ik mijn andere afspraak heb, hang ik nog even aan de gewichten in de sportschool. Yup, zie hier de hele foute selfie.. In de avond staat mijn studio vol met enthousiaste, hardwerkende dansers. We lachen, we dansen, we zweten. Rond 22.30 uur ben ik thuis en duurt het niet lang voordat mijn ogen dichtvallen.

4.Donderdag

Donderdag 10 september 2015
Ik word wakker met een pijnlijk lijf. Mijn benen voelen zwaar. Ik parkeer mijn fiets bij het station, waar vrijwel nooit plek is en wacht bij het rode stoplicht. De eerste glimlach van die dag verschijnt op mijn gezicht zodra ik een danser zie met de tas van MAS&CO. In de trein mag ik weer staan door gebrek aan vrije zitplaatsen. Ondanks de verzurende spieren blijft de glimlach. In Den Haag stap ik uit en ik ga een goede werkdag bij NDT tegemoet. In de avond ontploft de energie in mijn studio in Haarlem. Ik geef Moderne dans, Hiphop en Afro-Jazz. Iedereen gaat uit zijn dak. Ik geniet volop. Wat een cadeau om dit te mogen doen. Dansen op een plek die zo goed voelt samen met mensen die mij zoveel liefde en inspiratie terug geven. Na een werkdag van 13 uur ben ik knock out.

5.Vrijdag

Vrijdag 11 september 2015
Schoolday in Rotterdam. Ik haast me. Rennend naar de trein struikel ik vlak voor de ingang van het station. Ik vang mijzelf nog net op en dat met mijn pijnlijke spieren. Op het nippertje haal ik de trein. Ik zit nu in mijn tweede jaar van de Master opleiding Dance Movement Therapy. Actief en leergierig dans, praat en luister ik de dag door. In de avond ga ik naar de diploma uitreiking van de afgestudeerden danstherapeuten. We worden getrakteerd op een ontroerend optreden van Care and Culture. Uitgevoerd door Margreet Melman, Job Cornelissen en Joop van Daalen. Joop is 92 jaar en danst. Hij straalt, is scherp en hij heeft gevoel voor humor. Mijn tranen branden. Ik juich en klap hard in mijn handen. Ik ben geraakt.

Foto door Marcel van Oostrom.

 6.Zaterdag

Zaterdag 12 september 2015
Ik kan niet meer. Ik ben zo moe. Toch ga ik nog een schooldag tegemoet. Vandaag van 09.00 tot 16.00u het vak Psychopathologie. Veel leerzame informatie krijg ik naar me toe geworpen. Ik probeer te dealen met mijn vermoeidheid en de stof tot mij te nemen. ’s Avonds heb ik een repetitie met Dimitra. Morgen treden we drie keer op tijdens het Haarlem Cultuur Festival. Voordat we aan de slag gaan, kletsen we eerst even bij. ’s Nachts kruip ik in een warm bed met mijn lieve lief naast mij.

7.Zondag.MAS&CO.Gets into the middle.Foto Ariane Timmermans

Zondag 13 september 2015
Vandaag op het programma het Haarlem Cultuur Festival. Drie keer is de voorstelling GETS INTO THE MIDDLE van MAS&CO. te zien bij de winkel Brandmission in Haarlem. Ik sta vroeg op om nog snel de stoelen die we nodig hebben, op te halen in mijn studio. Verder nog 100 dingen regelen. Dus de stress is al aanwezig. En deze verdwijnt ook weer zodra Dimitra en ik in beweging gaan en de eerste voorstelling is geweest. Het voelt goed, we voelen elkaar aan en ik geniet van de momenten die wij delen met de kijker. Ik heb mensen met een lach en wat tranen mogen omarmen. Ik ben dankbaar dat mijn lieve partner Mpanzu zo betrokken is en bij alle drie de voorstellingen het publiek met een geweldig welkom heeft ontvangen. What a day. What a week!

Foto gemaakt door Ariane Timmermans.

Thanks Mascha Tielemans, leuk dat we een weekje met je mee mochten. Welke Haarlemmer zou jij nou eens een week lang willen volgen? Of wil jij ons een kijkje geven in jouw Week? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here