Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse ondernemer volgen. Creatievelingen, sporters, regelaars, fotografen, designers etc. etc.; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Op een eerlijke manier je boterham verdienen met een restaurant op een van de mooiste plekken van Haarlem, de Veerplas. Kan dat? Het antwoord is ja! Haerlems Bodem sprak al eens met Merel Janssen. Samen met haar man Frank van Baaren, opent ze deze zomer nog Het Veerkwartier. Een stadse vrijplaats waar mensen elkaar kunnen inspireren en kinderen gewoon kind kunnen zijn. Bovenal een restaurant waar het eten goed, eerlijk en betaalbaar is. Neem een kijkje in de Week van… Merel Janssen.

maandag
Maandag
Mooie start van deze week 6.30 wekker en 7.15 op de bouwplaats van Het Veerkwartier aan de Veerplas. Vandaag nog 1 poging gewaagd om het water bij het paviljoen te vinden:, maar helaas ook deze poging is mislukt. De hele dag heel hard gewerkt en gebouwd samen met Bart,

zaterdag 3

Dinsdag
Zoals deze week de hele week weer een dag bouwen aan Het Veerkwartier. Zagen zagen zagen: van gekregen plaatmateriaal de deuren van de wc’s bekleden met hout. Via kofferbak verkoop nog even bestek geregeld voor een mooie prijs. ‘s Avonds thuis verder aan de slag met het ontwerpen van de menukaart ontwerpen en het briefpapier. Best handig als we straks open zijn.

woensdag_2

Woensdag
Kindlief naar school gebracht, Om telefoontje te krijgen van Frank dat een stel rotjongens het nodig vonden om met hun tengels aan onze spullen te komen. Jammer en heel stom, maar schouders eronder en weer door. ‘s Avonds klein feestje van de klas van Mana op het Veerkwartier. Het werk: kinderen worden inderdaad vies, sorry mama’s van… . ’s Avonds nog even een kleine wijnproeverij met Frank en onze kok Rogier thuis.

donderdag 3

Donderdag
Vandaag op het programma: de kas moet af (en dat is gelukt). Heel veel hulp van allemaal lieve mensen: zo ontzettend blij mee. Dank je wel Bart, Victor, Ger, Alex, Floris, Hester, Theo, Marian, Carolien, Ton & Gerda voor vandaag. De dag mooi geëindigd met een bbq op ons eigen terras. En Eureka we hebben water gevonden!

woensdag

Vrijdag
Gisteren geïnterviewd door Haarlems Dagblad en vandaag de fotograaf op bezoek. Jammer voor de aanleiding (vernielingen), maar voor publiciteit goed. Hardop uitgesproken dat we op 12 juli open zijn. Slik… dat is over 2 weken. Zou moeten kunnen. Met onze hulptroepen thuis gegeten en vroeg naar bed.

zaterdag2

Zaterdag
Fijn, vandaag zijn de beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een zorg minder: want het paviljoen wordt vanaf nu ’s avonds & ’s nachts continue bewaakt. Hard gewerkt veel gedaan en het schiet best een soort van op. Onze held en alleskunner bart zorgt er ondertussen voor dat de keuken af komt.

zondag2

Zondag
De ochtend begonnen met Netflix in bed. Even niets. En hop om 10 uur weer op Het Veerkwartier. Langzaam opstarten want gisteren te veel wijn bij de BBQ . Alvast spullen uit onze opslag naar Het Veerkwartier gebracht, waaronder de tafels van VIGH die we hebben gekregen. Hoe fantastisch. Met klein clubje veel gedaan: schilderen, zagen hout voor plantenbakken en het weekend afgesloten met sushi in de kas.

Thanks Merel Janssen, leuk dat we een weekje met je mee mochten. Welke Haarlemmer zou jij nou eens een week lang willen volgen? Of wil jij ons een kijkje geven in jouw Week? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here