Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemmer volgen. Creatievelingen, sporters, regelaars, fotografen, designers etc. etc.; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Op haar 16e kreeg Pauline Henn haar eerste bijbaantje in een bloemenwinkel. Ze was op slag verliefd op het vak. De daaropvolgende jaren werkte ze, naast haar studie, bij bloemisten. Maar ze wilde zich verder in het vak bekwamen en haar persoonlijke stijl ontwikkelen. En hoe! Ze verhuisde naar Londen om een opleiding te volgen aan de Covent Garden Academy of Flowers én om nog meer werkervaring op te doen in verschillende Londense bloemenzaken. De opgedane kennis en ontwikkelde stijl draagt ze nu uit in haar eigen bedrijf: Miss Bloem. Continue op zoek naar nieuwe uitdagingen om creatief te blijven en nieuwe ideeën  in ontwerpen om te zetten. Pauline zegt: “Bloemen maken mensen vrolijk, ze geven geur en kleur aan het leven en brengen sfeer in elk interieur. Dat gevoel breng ik met Miss Bloem graag op mijn klanten over!”

maandag Maandag
Yess, eindelijk is het zover. De week van Miss Bloem! Na twee heerlijke weken vakantie weer helemaal opgeladen om er een fantastisch jaar van te maken. Vanmiddag alle binnengekomen mailtjes beantwoord en daarna meteen aan de slag met de plannen voor de aanstaande zondag, want dan sta ik op het schitterende landgoed Beeckestijn. Waar de altijd gezellige Trotsmarkt wordt gehouden. ’s avonds nog even heerlijk gevaren op het Spaarne.

dinsdag
Dinsdag
Wie had dat ooit gedacht, Pauline aan het macrameeën. Een paar hele mooie potten gescoord en met een muziekje op de achtergrond en touw door de hele kamer aan het knopen geslagen. Ik moet zeggen, dat is nog best een hele klus.

woensdag

Woensdag
Vandaag wordt ik gebeld door een producent van een populair televisieprogramma of ik de bloemen wil leveren voor in de serie. Ongelooflijk, Miss Bloem goes Hollywood!’s avonds uit eten met mijn vriend om het te vieren.

donderdag
Donderdag
Vanmorgen op de laptop factuurtjes gemaakt en de rest van de papierwinkel op orde gebracht. Na de lunch, bedrijven langs voor hun wekelijkse portie kleur, om de toch wat kille kantoren op te fleuren met verse boeketten van Miss Bloem.

iphone '15 1520

Vrijdag
Kop koffie, broodje en om 06:00h in de auto om als eerste op de veiling te zijn. Dan kan je nog kiezen uit alle schitterende bloemen die net vers zijn binnengekomen. Blijft altijd lastig kiezen, maar na het karretje weer lekker vol geladen te hebben, met piepende banden weer terug naar de werkplaats om boeketten te maken voor de bestellingen van morgen. Wat een fantastisch vak heb ik toch!

zaterdag
Zaterdag
Alle boeketten staan klaar en met een auto vol bloemen de weg op.Het is zo tof om de boeketten bij iedereen thuis te brengen en meteen te zien hoe blij ze ermee zijn. Als ik iedereen ben langsgegaan nog even snel langs de kweker om wat laatste dingetjes voor morgen te halen. Hopelijk wordt het mooi weer!

zondag

Zondag
Weer heel vroeg op om alles in te laden voor de markt. Een enorme volksverhuizing kan ik je zeggen maar gelukkig is daar altijd… mijn moeder. In Velsen aangekomen zijn we één van de eerste, kopje koffie en snel de kraam klaarmaken. Een ontzettende leuke dag gehad. Heel veel mensen kennis laten maken met Miss Bloem. Zo fijn om te horen en te zien dat mensen enthousiast reageren op je werk, daar doe je het toch allemaal voor! Met een lege auto, nieuwe abonnees en een voldaan gevoel terug naar de werkplaats om nog het een en ander uit te laden. Wat een topdag!

Thanks Miss Bloem, leuk dat we een weekje met je mee mochten. Welke Haarlemmer zou jij nou eens een week lang willen volgen? Of wil jij ons een kijkje geven in jouw Week? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here