Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse creatieveling volgen. Ondernemers, fotografen, designers; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Deze week nemen we een kijkje in het leven van Nanda de Block. Samen met Shevia Limmen runt ze Studio Locomoco, een galerie en werkruimte of is het een werkruimte en galerie. Nanda is altijd op zoek naar nieuwe initiatieven, talent en kunst. Deze ontdekkingen komen samen in DOTS Digital Art Magazine, een interactief iPad magazine over hedendaagse digitale kunst, creativiteit en technologie. Zeer cultureel ingesteld, creatief en een oog voor mooie dingen…

Maandag
Zondag met kunstenares Vera van Wolferen een nieuwe expositie opgebouwd bij ons in de galerie, altijd een super tof moment! We exposeren elke drie maanden nieuw werk van een jonge kunstenaar. Het geeft de ruimte telkens een compleet nieuwe vibe en uitstraling en ons daardoor heel veel energie! Vandaag zet ik de puntjes op de I: informatie op de website, uitleg en prijzen in de ramen, een uitnodiging voor de officiële opening, noem maar op.

Foto-1---maandag
Dinsdag
Vandaag een dag waar ik lang naartoe heb geleefd. Een paar maanden geleden maakte ik een afspraak bij Angelique Houtkamp van Salon Serpent, om een idee wat ik al heel lang had, te laten vereeuwigen. Nu is het moment daar… met heel veel zin maar ook wat angstzweet meldde ik me om 15:00 uur. Gelukkig bijgestaan door Shevia, wat wel nodig was tijdens een sessie van 4 uur. Maar het eindresultaat is te gek! Ik ben er super blij mee en kan niet wachten tot ie helemaal genezen is en de kriebels over zijn :).

Foto-2---dinsdag

Woensdag
Naast dat we een passie delen voor kunst en creativiteit en we heel goed samen kunnen werken, zijn Shevia en ik ook al heel lang vriendinnen. Hoewel we werk en privé goed gescheiden (kunnen) houden, is de pauze vaak een gezellig moment. Bijvoorbeeld om terug te blikken op mooie momenten zoals deze: Valtifest, 6 september! We bekijken elkaars foto’s nog eens en laten alle mooie kostuums te revue passeren. Het varken? Het thema was 7 zonden en mijn alterego was Miss Piggy Banks, het inhalige varkentje.

Foto-3---woensdag

Donderdag
Mijn donderdag staat altijd in het teken van ons magazine DOTS. Andere dagen natuurlijk ook, maar sinds een jaar gaat er in ieder geval elke donderdag een artikel online! Dat betekent checken, het cms bewerken, berichten eruit sturen etc.. Een belangrijk momentje voor mij, is ook het artikel even goed in zijn uiteindelijke vorm bekijken en genieten van het resultaat. Altijd een leuke dag.

Foto-4---donderdag

Vrijdag
Naast werken aan teksten voor DOTS, ben ik vandaag ook weer bezig met de expositie. Donderdag (25 september) hebben we een lezing en filmvertoning van Vera. Elke expositie organiseren we één gratis event met de kunstenaar, die het verhaal achter het werk en de expositie komt vertellen. Vandaag regel ik een nieuwe voorraad heerlijke wijn van Viqh, deze mogen we uitschenken tijdens de lezing. Vandaag is iedereen uitgenodigd: digitaal, op het raam en via een leuke kaart die we door de stad verspreiden.

Foto-5---vrijdag
Zaterdag
Een rommel dagje in huis, dat gebeurt niet vaak… Vanaf mijn bank zit ik te genieten van wat netflix en andere onzin, en ook van de nieuwe platen aan mijn muur. Links onder, een print van Voortuin, waarvan we in de periode juni – augustus een expo hadden. Ik werd zo vrolijk van de foto, dat ik hem na de expo zelf heb gekocht! Verleidelijk zo’n galerie.. ik (en Shevia ook) hebben vaker zelf dingen mee naar huis genomen. De andere prints op deze muur komen uit een oud magazine die ik ooit op een brocante in Frankrijk kocht. Het matcht mooi, soms is een dagje thuis heel fijn!

Foto-6---zaterdag

Zondag
Na een lunch met de familie en een bezoekje aan het Jopen festival is het tijd voor een mooie afsluiter van het weekend: de EP Release van Opie in het Patronaat Café. Een leuke avond en een goede opkomst, maar ik had niet anders verwacht.. ik kom ook altijd graag naar de shows.

Foto-7---zondag

Wij willen Nanda bedanken voor een sneak peek in het leven van een Galeriehoudster… Wie zou jij nou eens een week lang willen volgen? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here