Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse ondernemer volgen. Creatievelingen, sporters, regelaars, fotografen, designers etc. etc.; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Als het goed is heb je er niet dagelijks een nodig, maar wat nou als je er wel één nodig hebt, dan kan je maar beter een goeie hebben. Sebastiaan Bolweg is gespecialiseerd familie- en erfrecht advocaat. Voor al jouw juridische vraagstukken op de rechtsgebieden erfrecht en familierecht ben je bij hem aan het juiste adres. Een niet alledaags beroep en daarom zo leuk om eens een weekje mee te kijken. Sebastiaan gelooft in specialisatie en kleinschaligheid. Daarom heeft hij zijn eigen kantoor en werkwijze in een modern jasje gestoken. Advocatuur anno 2015: betrokken, professioneel en klaar om zijn kennis met jou te delen. Daarnaast procedeert Sebastiaan Bolweg naar eigen zeggen met volle overtuiging voor je. Check een weekje van een advocaat…

sb1

 Maandag
De voorbereiding op de eerste werkdag van de week begint eigenlijk al op zondag. In welke zaken moeten ik deze week handelingen verrichten? Vandaag komen twee cliënten op kantoor langs in verband met de voorbereiding op de zitting in hun zaak op maandag 20 juli a.s. Waar gaat de zaak over? Een verzoek is gedaan tot beëindiging van het gezamenlijk gezag van cliënten over hun twee kinderen. Een zaak met vanzelfsprekend veel emoties. Een heftig begin van de week.

sb2

Dinsdag
Herkennen jullie het gebouw achter mij? Sinds april 2013 is hier (het IJdok) het gerechtshof Amsterdam gevestigd. Het paleis van justitie aan de Prinsengracht is na 175 jaar niet meer in gebruik. Indien een zaak door de rechtbank in Haarlem is behandeld en één van de partijen (of beide partijen) besluit(en) in hoger beroep te gaan, dan is het gerechtshof in Amsterdam meestal de instantie die de zaak in hoger beroep afhandelt. Het is de moeite waard om een keer binnen te kijken bij het hof, maar smaken kunnen verschillen;). Al wil je daar wellicht nooit als rechtzoekende binnenwandelen.

sb3

Woensdag
Vandaag is het een zeer hectische dag op kantoor. Ondanks de planning kan een advocaat altijd met onverwachte zaken zoals een kort geding geconfronteerd worden. Dat maakt het vak trouwens wel erg dynamisch en maar vooral ook zo leuk! Het is soms ook tijd voor ontspanning en daarom speel ik graag enkele keren per week wat voetbal. De woensdagavond is altijd de vaste trainingsavond van mijn team, zondag 4 van de Kon. HFC. Dit seizoen zijn wij zelfs kampioen geworden!

sb4

Donderdag
Het leven van een advocaat is helaas niet altijd zo “glamorous” als de meeste mensen denken. De kern van het vak blijft dossiers lezen, wetten raadplegen en gewoonweg vragen van cliënten beantwoorden middels de e-mail. Deze dag ontvang ik een cliënte in een erfrechtzaak op kantoor. Zij wordt door haar zuster beschuldigd van het ontvreemden van gelden uit de nalatenschap van haar overleden moeder. Ik houd mij veel bezig met erfrecht (eigenlijk meer een passie dan louter werk) en daarom neem ik graag zo’n zaak aan.

sb5

Vrijdag
Op deze warme dag heb ik “helaas” een toga aan, want de zaken gaan altijd door! Het pleiten in de rechtszaal blijf ik het mooiste vinden aan mijn vak. Advocaten zijn bij de rechtbank verplicht om een toga met bef te dragen. Grappig feitje is dat een advocaat volgens de geldende regelgeving ook een baret mag dragen bij de toga, mits het baret van dezelfde stof is. Vandaag heb ik mijn baret maar even op kantoor gelaten, want het is al warm genoeg.

sb6

Zaterdag
Heerlijk een dagje op het strand in Noordwijk met de schoonfamilie! Gelukkig voor ons was deze zaterdag de zon goed aanwezig en kon er heerlijk in de zee gezwommen worden. Hier hoef ik weinig meer aan toe te voegen, gewoon genieten!

sb7

Zondag
Nadat wij zijn bijgekomen van de vorige dag, zijn we zondagochtend bij de Chocolate Company op de Kruisstraat wat gaan eten en drinken. Ondanks de motregen was het een prima plek om de zondag te beginnen!

Thanks Sebastiaan Bolweg, leuk dat we een weekje met je mee mochten. Welke Haarlemmer zou jij nou eens een week lang willen volgen? Of wil jij ons een kijkje geven in jouw Week? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here