Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse creatieveling volgen. Ondernemers, fotografen, designers; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Het jaar is bijna voorbij en daarom blikken wij als middelbare scholieren terug op de afgelopen maanden en kijken wij welke ‘Week van” het populairst is. Wij zijn begonnen met De Week Van omdat wij Haarlem en haar inwoners kennis wilden laten maken met haar prachtige en ondernemende inwoners. Hier is de top 5 van “De Week Van” uit 2014!

Haerlems-Bodem-x-Bart-Bergmeijer-x-Nerf5. De Week Van Bart Bergmeijer
Wij namen een kijkje in het leven van Bart Bergmeijer. Een ‘designer’ die geen art director genoemd wilt worden. Bart werkt onder de naam Bartworks en ontwerpt voor online en off-line doeleinden, maar met het zelfde gemak creëert hij een merk identiteit. Daarnaast werkt hij bij het ontwerpbureau Fabrique en is hij bezig met Wrap The Gift, een dienst waarbij je digitale cadeau’s, toch op een leuke manier kan presenteren. Onlangs stuurde deze baas een smartphone de lucht in om wat mega indrukwekkende foto’s te maken.

haerlems-bodem-week-van-tjerks-schreurs-44. De Week Van Tjerk Schreurs
Dan, El Jefe der Jefe’s: Tjerk Schreurs, een creatieve zelfstandige ondernemer en vader van twee toppers [Boaz (8) en Isa (11)]. Als eigenaar van Café du Théâtre verzint en introduceert hij telkens nieuwe dingen op het gebied van horeca. Van een ‘Frozen-Strawberry-Margarita-machine’ tot een ‘Bitterbalen Bowling Tournooi’ je kan het zo gek niet bedenken of hij komt er mee aan. Goede ideeën genoeg en als hij het ze niet zelf kan uitvoeren, dan heeft hij wel de juiste mensen in zijn netwerk om bij aan te kloppen.

Zondag_web3. De Week Van Jelle van Geitenbeek
Sexy, slim en tsssss, dat is Jelle van Gijtenbeek! Hij nam ons mee voor een kijkje in zijn leven. De geboren en getogen Haarlemmer is een bezig bijtje; hij is mede-oprichter van Je Suis Energy (evenementenbureau gespecialiseerd in interactieve en artistieke evenementen), coördinator van Gitaarlem en barman bij de Jopenkerk. De rest van zijn tijd vult hij met muziek, hardlopen en uitgaan. Graag zeggen wij nog even ‘Chapeau’ tegen Jelle, voor zijn harde werk tijdens Gitaarlem en SR14!

2. De Week Van Anne Mreijen
De-Week-Van-Anne-Mreijen-HHWEen van de eerste ‘Week vannen’ en een indrukwekkende! Anne is een echte go-getter, iets dat bevestigd werd door de Bart de Graaff-foundation. In 2010 werd Anne benoemd tot Bikkel van het jaar. Ook kreeg zij een startkapitaal om het lifestyle blad ‘Unlimited Magazine’ op te zetten. Een blad voor jongvolwassenen met, net als Anne, een chronische ziekte. Op dit moment is er bij de Unlimited redactie een pauze ingelast. Nu heeft Anne de tijd om haar studie af te maken en van haar vrije tijd te genieten….

1. De Week Van Bart van Nol
donderdag 1Het was de laatste “De Week Van” van 2014, maar hiermee heeft Bart van Nol de rest ver achter zich gelaten. Het verhaal van deze vrolijke frans is bijna twee keer zo veel gelezen als die van Anne. De Week van Bart ging over de verschillende ondernemingen waar Bart een vinger in de pap heeft. Daarnaast is hij weer bezig met nieuwe initiatieven. Hij houdt van een gezellige chaos en woont met zijn vriendin en hun kids in het een van de leukste buurten van Haarlem: Het Garenkokerskwartier.


Wij willen alle deelnemers bedanken voor een sneak peek in het leven van zelfstandige-onderdnemende-creatieve-designende-Haarlemmers. In 2015 gaan wij door met De Week Van, maar er komt ook veel meer leuks. Wie wil jij zien in de week van? Of is er iets anders dat jij wilt zien op Haerlems Bodem? Laat het ons weten, wij lezen jullie berichtjes namelijk echt wel! Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl. Een fijn uiteinde en een prachtig begin toegewenst. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here