Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse ondernemer volgen. Creatievelingen, sporters, regelaars, fotografen, designers etc. etc.; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Dillan Sondervan producer in de inmiddels 2 koppige “trip-house” groep; LowaddictsSoundsystem. De categorie “trip-house” waar Dillan, LowaddictsSoundsystem in categoriseert is zelf door hem bedacht en laat zich het beste omschrijven als een mix van muziekgenre’s als UnderworldBonoboDeadmau5 en Moderat. Wij volgden Dillan in de week van zijn albumrelease “1NT3RR41L” (Interrail).

LowaddictsSoundsystem_Maandag

Maandag
Na een uurtje ritmische scholing en een uurtje piano op school, was het tijd om de live set voor de EP release show van aankomende zondag in elkaar te zetten. Op één nummer na kan ik alle tracks en softsynths op de goede plek neerzetten en kan ik de liveshow vorm gaan geven.

LowaddictsSoundsystem_Dinsdag2

Dinsdag
Na één uurtje Software & Producing (ja mijn rooster is aan de ene kant achterlijk chill en aan de andere kant echt onhandig). Een gesprekje over het marketingexamen was het tijd om thuis de liveshow weer te repeteren. Mijn school ligt trouwens in Rhoon, een klein mini gehucht net onder Rotterdam.

LowaddictsSoundsystem_Woensdag

Woensdag
De standaard 2 dagen in de week vrij zijn begonnen! Goed moment om naar Arnhem te gaan om met Maaike te bepalen wat we zondag live gaan spelen en dit vervolgens 3000 keer repeteren. Nadat we hebben bepaald wat we live gaan spelen, een achterlijk lekkere pasta pesto hadden gemaakt, hebben we ‘Traveled Too Long’ rond de 15 keer gerepeteerd. Daarnaast is ‘Het Roze Monster’ tot leven gekomen. De weg naar huis was voldaan, maar vermoeiend. Lang leve de NS zullen we maar zeggen.

LowaddictsSoundsystem_Donderdag

Donderdag
De eerste keer de volledige live set gedraaid, waarbij er heel wat stressmomentjes waren met CPU overload. Gelukkig was daar een goede vriendin (hoi Vera) met wie ik naar de film Deadpool ging om de gedachten even op te vrolijken en dat werkte goed! Tip als het even tegenzit, ga naar Deadpool.

LowaddictsSoundsystem_Vrijdag

Vrijdag
Vrijdag was het hulp vragen aan bijna iedereen op social media over het CPU probleem, heel veel vloeken, heel veel ik-wil-dingen-tegen-de-muur-aan-gooien momenten, maar… Na heel veel proberen en opnieuw proberen bleek dat ik teveel live wou doen zondag. Dus met een paar aanpassingen in de live set, liep alles weer als een zonnetje. Toen was het tijd voor Spektrum en mooi dat was even een goed feestje! Fijne sfeer, leuke vloer (iets met trillingen enzo). Rond kwart voor 4 thuis aangezien de fietstocht een kwartier duurde in plaats van 5 minuten door de achterlijk harde wind, moe maar voldaan.

LowaddictsSoundsystem_Zaterdag

Zaterdag
Repeteren, repeteren en nog eens repeteren. Oh ja en Roisìn Murphy! Manmanman wat een show zette zij neer, echt wat een topwijf! Enige was wel dat het in Eindhoven (niet de gekste) was, lekker ver. Maar was dat het waard? Jazeker! Tip voor iedereen, echt, ga haar opzoeken op Spotify of YouTube.

LowaddictsSoundsystem_Zondag

Zondag

D-day! Eindelijk na maanden er naar uitgekeken te hebben was het dan zover. De EP release show in het Patronaat! Nadat we in de middag met z’n allen nog één keer alles goed hadden doorgenomen en hadden gerepeteerd gingen we naar het Patronaat. Alles opgebouwd, soundcheck gedaan, gegeten, omgekleed (nja sommige dan he Stella;) ), de deuren van extra versieringen voorzien, gegeten en de visuals klaargezet (nog super thanks Kees!), was het zover. De show ging goed! De reacties waren goed en iedereen vond het tof aan het applaus van een bijna uitverkochte kleine zaal te horen. Ik kan terugkijken op een hele toffe release show waarbij alles klopte met dank aan Maaike, Stella en Dax. Zelfs de hoofdact ‘Emancipator vond het erg tof wat we deden *insert juichpoppetjes hier*.

Dit was een week waar ik al heel lang naar uitkeek en ik moet zeggen, op de paar stressmomentjes na, kon hij niet beter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here