In Fotogalerie De Gang is vanaf maandag 4 maart de expositie De zege in zicht van fotograaf Gerrit de Heus te zien. Waarin je niet-alledaagse kampioenschappen kunt bewonderen. De expositie is te bezoeken tot en met 29 mei.

De zege in zicht
Komkommers sorteren – Fotografie: Gerrit de Heus

De zege in zicht

Nederland in kampioenschappen: van sjoelen tot wok-sleeën en van komkommers sorteren tot dogdance. Gerrit de Heus reed een jaar lang door het land en bracht niet-alledaagse Nederlandse kampioenschappen in beeld. Zijn foto’s geven een beeld van de passie van de deelnemers: de sporter, hobbyist of vakman die er alles voor over heeft om mee te mogen doen. Waar voor de één meedoen al geweldig is, wil de ander gewoon de beste zijn en kampioen worden. De fotoserie is ook een ode aan de organisatoren, de scheidsrechters, de juryleden, aan de enthousiaste en gedreven vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken. Al met al een ontroerend kijkje in een voor velen onbekend stukje Nederland.

Fotografie Gerrit de Heus. Www.gerritdeheus.nl

Opening & Galerie De Gang

De opening van de expositie De zege in zicht vindt plaats op zaterdag 2 maart om 16.00 uur in de kerkzaal van de Doopsgezinde kerk, ingang Frankestraat 24. De fotograaf is hierbij aanwezig en zal door Ziggy Klazes geïnterviewd worden. Het Haarlems Straatorkest verzorgt de muzikale omlijsting. Aansluitend kun je tot 18.00 uur de foto’s bekijken. Kun je geen genoeg krijgen van de foto’s? Alle foto’s van de Nederlands Kampioenschappen zijn gebundeld tot het boek De zege in zicht die je hier kunt bestellen.

Fotografie Gerrit de Heus. www.gerritdeheus.nl

Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de Doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van de Doopsgezinde Gemeente.

Openingstijden: maandag 12.00 – 17.00 uur en dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.30 uur. De Gang is gratis toegankelijk en voor meer informatie check je www.fotogaleriedegang.nl of www.facebook.com/Fotogalerie 

Fotografie: Gerrit de Heus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here