Wat doe je met een leeg en ongebruikt parkeerdek midden in het centrum? Juist, de meeste mensen waarschijnlijk niets. Maar Dennis de Waart wel. Hij zag namelijk een mooie kans voor een horecagelegenheid op een toffe en unieke locatie. Na ruim vier jaar wordt deze droom eindelijk werkelijkheid en is de bouw van DeDAKKAS nu écht begonnen! Voor je het weet zit je met een drankje in je handen te genieten van de zonsondergang op het dakterras. Haerlems Bodem ging bij de initiatiefnemers langs en mocht als één van de eersten een kijkje nemen op het dak!

Het ontstaan van DeDAKKAS

Dennis stond vier jaar geleden op het dak van parkeergarage de Kamp te genieten van het uitzicht. Hij stelde zich een horecagelegenheid voor waar iedereen van hetzelfde uitzicht kon meegenieten. “Mijn studie architectuur kwam daarbij goed van pas en gaf me de tools om mijn ideeën te verbeelden”.

Hij wierp zichzelf in het diepe en kreeg een helpende hand van Victor van Veelen die de zakelijke kant op zich nam. Jeroen Spek had al enige tijd de ambitie om een horecagelegenheid te starten, maar had simpelweg de perfecte locatie nog niet kunnen vinden. DeDAKKAS klonk hem, met zijn wens om hospitality en duurzaam ondernemen te combineren, als muziek in de oren en hij sloot zich bij de twee aan.

Dennis de Waart en Jeroen Spek

Het concept

De stad is van alle kanten te bewonderen en het uitzicht moest daarom centraal staan. Met onder andere de Koepel aan de rechterkant en de duinen aan de linkerkant, was de keuze voor een glazen kas niet meer dan logisch. Zelfs tijdens het handen wassen na een toiletbezoek ontkom je niet aan het uitzicht over Haarlem.

DeDAKKAS is meer dan alleen een horecagelegenheid. Het moet een plek worden waar je op zaterdagavond een drankje drinkt met vrienden en waar je zondagmiddag met je moeder geniet van een lekkere lunch”.

DeDAKKAS zoekt verbinding met de culturele en sociale achtergronden van de stad en maakt Haarlem weer een tikkeltje groener. DeDAKKAS is bedoeld voor iedereen. Mindervaliden zijn van harte welkom en kunnen gebruik maken van de speciale voorzieningen.

De mannen hebben een gedeelde passie en visie en weten als geen ander mensen te enthousiasmeren. Er werd vol enthousiasme op het concept gereageerd en het doelbedrag van de crowdfundcampagne werd ruim binnen de looptijd behaald. Meerdere partijen staan zelfs al te trappelen voor een samenwerking met DeDAKKAS.

De bouw

De bouw is pas net begonnen en aan ideeën ontbreekt het niet bij de mannen. Met maar liefst 310 m2 aan restaurant en 345 m2 aan terras is het plan een hele onderneming.

“Waar het idee vier jaar geleden begonnen is, begint het nu pas echt vorm te krijgen. Je ziet hoe mensen gaan meedenken en er nu ook echt in beginnen te geloven.”

De tribune is iets waar Dennis nu al het meest trots op is. Het wordt een houten terras waar echte bomen uit zullen gaan groeien. Ook worden er zelf ingrediënten op het dak gekweekt, wat past bij de pure en lokale gerechten die op de kaart zullen staan.

Het stadspark zit er op korte termijn helaas nog niet in. Betekent dit dat het er helemaal niet meer komt? Welnee, daar verzinnen ze wel wat op.

In april 2018 is het zover! Dan kun je onder het genot van een hapje en een drankje genieten van het uitzicht van jouw stad. Wij zijn blij met dit initiatief en kunnen niet wachten om aan te schuiven. Zien wij jullie daar?

Fotografie: Jolien Posthumus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here