Ben je benieuwd wat het woord ‘thuis’ voor anderen betekent? En wil jij je eigen gevoelens bij dat woord uitwisselen met anderen? Kom dan woensdag 6 november naar de eerste Dag van de Dialoog in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk!

Woensdag 6 november kan je maar liefst twee keer in gesprek over wat ‘thuis’ voor andere betekent. Om 14:00 en om 19:00 uur kun je met elkaar in gesprek over dit thema. Er zijn vier gespreksrondes: voorstellen (kennismaken), vertellen (ervaringen delen), verbeelden (dromen) en verwezenlijken (doen). Aan tafel zitten ongeveer acht deelnemers en een ervaren gespreksleider. Meestal wordt dan al snel duidelijk, dat voor de één thuis betekent ‘daar waar je familie is’, voor de ander ‘de plek waar je helemaal jezelf kunt zijn’. En eigenlijk heeft iedereen wel zo’n bijzondere ervaring, die het delen waard is.

Dialoog
Photo by Joshua Ness on Unsplash

Haarlem in Dialoog

Haarlem in Dialoog is een maatschappelijk initiatief waarbij de organisaties Kleurrijk Haarlem, Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en Haarlem in Dialoog nauw met elkaar samenwerken. Het sluit aan op een landelijke beweging die in Rotterdam is begonnen, na de aanslagen op de Twin Towers in New York in 2001.

Dit jaar doen meer dan 100 Nederlandse gemeentes mee aan de Week van de Dialoog, die sinds 2002 elk jaar in november wordt gehouden. Het doel is vooral elkaar ontmoeten en inspireren, maar ook het bevorderen van meer onderling begrip, waardoor de sociale samenhang in de stad en wijken wordt versterkt. Door in dialoog te zijn, leren we elkaar beter kennen en komen we erachter wat we werkelijk belangrijk vinden. Dat levert dan vaak verrassende inzichten, verbindingen en activiteiten op.

Wil jij graag meedoen aan het gesprek over ‘thuis’? Reserveer dan een gratis plaats aan de Dialoogtafel via bibliotheekzuidkennemerland.nl. De gesprekken vinden plaatst om 14:00 uur of 19:00 uur Bij de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, Fie Carelsenplein 2.

Meer Haerlems Bodem? Lees dan over Haerlems Bodem 3.0 – Een sociale missie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here