Ondernemend Haarlem wordt geconfronteerd met de ingrijpende maatregelen die zijn afgekondigd in Nederland. Alle scholen gaan dicht maar ook alle horecagelegenheden en sportgelegenheden naast de ontwikkelingen in de reisbranche met in- en uitreisverboden en meer.

Maatregelen treffen ondernemers

Ook elke ondernemer wil een steentje bijdragen aan het bevorderen van de Volksgezondheid voor ons allemaal. Maar deze maatregelen stellen ondernemers anderzijds ook voor een fait accompli wat direct impact heeft op het bestaansrecht van de onderneming. 

Digitaal loket MKB-Haarlem helpt jou

Elke ondernemer kent een ondernemersrisico en dat risico wordt ook standaard ingecalculeerd. De maatregelen die van kracht zijn, doen ook een beroep op de creativiteit en inventiviteit van elke ondernemer. Denk aan het (duurzaam) laten bezorgen van maaltijden. Nieuwe initiatieven de ruimte geven om bijvoorbeeld ouderen aan huis te kunnen voorzien van maaltijden, boodschappen en dergelijke. Voor nu voedselverspilling tegengaan door instanties als een Voedselbank, Leger des Heils of anderszins mee te nemen in de bedrijfsvoering. Maar, ook via diverse digitale kanalen kunnen ondernemers maar ook anderen, burgers, studenten hulp bieden.

Digitaal loket MKB-Haarlem
Photo by Carlos Muza on Unsplash

Hulp voor ondernemers

Maar los daarvan is de rekensom eenvoudig: geen inkomsten wel uitgaven, dat is een probleem. Er zijn landelijk diverse maatregelen aangekondigd. Voor Haarlem kunt u terecht bij het Digitaal Ondernemersloket voor uw vragen MKB-Haarlem.nl. Iedereen is welkom bij enorme toeloop hebben MKB-leden wel voorrang. MKB-Haarlem heeft diverse experts stand-by die direct kunnen adviseren op het gebied van Arbeids Tijd Verkorting (ATV), financiële ondersteuning of anderszins.

Laat de aanpak van het Corona-virus onze ondernemersgeest versterken.

Meer Haerlems Bodem? Check deze horeca-ondernemers die zich nog niet veel zorgen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here