Dj Snoopadelic was op zondag 18 januari 2015 in het Patronaat. Een avond vol hiphop waarbij de enige echt Snoop Dogg een paar uur achter de tafels duikt om het publiek te laten dansen op zijn DJ-skills gecombineerd met zijn zo fameuze lyrics. Geen echt concert dus, maar een DJ-avond; iets dat de menigte niet helemaal verwacht had. Lees hier het verslag van onze insider bij het Patronaat.

Om acht uur gaan de deuren open en tot mijn verbazing is het publiek enorm divers. Het standaard hiphoppubliek wordt overtroffen door de Top-40-luisteraars die hun laatste blowtje waarschijnlijk hebben gerookt in 1996. Het gaat om een dj-avond en daarom zijn mijn verwachtingen qua dansgehalte erg hoog. Terwijl DJ Job the Dutch de ene na de andere leipe track door de speakers laat klinken, valt het mij op dat het publiek gewoon stil staat en met elkaar praat alsof zij op een concert wachten.

“Het ligt echt niet aan de muziek!”
‘Opwarmer’ Mocromaniac en zijn boys doen hun best om het publiek te entertainen, maar het is al snel duidelijk dat het publiek alleen komt voor de man die deze week opa is geworden. Waarschijnlijk omdat zij zich goed kunnen verplaatsen in de blijdschap van het krijgen van een eerste kleinkind. Erg jammer, want het is heerlijke muziek om op te springen en los te gaan. 
Als Mocromaniac van het podium gaat begint het eerste boegeroep al. Wat is dit?, denk ik bij mezelf. De ergernis in de zaal en het ongeduld is nu al te merken. Het is nog niet eens tien uur en mensen willen nu al Snoop. Mensen, ga toch dansen, want het ligt echt niet aan de muziek.

De volgende 78 minuten weet het publiek zich nog steeds geen raad met nummers als Drug Music van Non Phixion en Versus of Doom van Jeru the Damaja. Hoe moet je er op dansen? Moet je het analyseren? Of moet je stil staan, bier drinken en klagen dat je je geld terug wilt? Het gros van de mensen kiest voor het laatste. Hoe langer er gewacht moet worden hoe meer mensen het pand verlaten. Buiten wordt er nog even overgegeven door iemand die zijn patat niet lekker vindt en een vrouw vertelt dat het wachten echt niet kan. Haar man weet dat Snoop Dogg graag op zich laat wachten, drie kwartier à een uur is te doen, maar twee uur kan echt niet.

Foto: Casper Knipscheer

Fotos: Casper Knipscheer & Harde Pappies

Snoop in the house!
Eindelijk om twaalf uur betreedt DJ Snoopadelic het podium. Hij begint met de knaller, ‘The Next Episode’, waarbij hij keurig mee rapt met zijn eigen zang. Het publiek dat er nog is, is laaiend enthousiast en wisselt hun boegeroep in voor gejuich. Hij staat er eindelijk en het is hem toch echt: Snoopy D-O Double Gizzle!

Al snel duikt hij achter de ‘draaitafels’: een laptop met een mengpaneel en toevallig nog een laptop waar hij de American Football wedstrijd op kan kijken. Om het publiek tegemoet te komen begint hij muziek te draaien à la Los!, maar blijkbaar is dit niet wat ze hadden verwacht. Weer beginnen de mensen te klagen, ze hebben €50,- betaald voor een ticket en Snoop Dogg treed niet eens op. De DJ die voor hem draaide, de eerder genoemde Job the Dutch, draait volgens het publiek zoveel beter. Dit valt niet te ontkennen.

Iemand doet de uitspraak dat dit het slechtste concert ooit is. Haar wordt uitgelegd dat het geen concert is, maar een dans avond, namelijk gevuld met DJ’s en muziek om op te dansen. Dat heeft ze dan verkeerd begrepen bekend ze. Wat verwacht je dan met een avond die wordt aangekondigd met DJ Snoopadalic? Het eventpage op Facebook geeft het toch goed aan en als je een beetje research doet, kom je er vanzelf achter. Met research wordt bedoelt DJ Snoopadalic op Google of YouTube intypen en je weet meteen wat je te wachten staat.

Het publiek dunt uit 
De helft van de mensen zijn om half één al weg. Wat overblijft is een gearrangeerd publiek. In de zaal staan achterin de ouderen die geen houding weten aan te nemen. Daarop volgen de mensen die, enorm stoned en blij zijn dat ze Snoop Dogg zien. De volgende laag zijn de feestgangers, mensen die graag dansen of genoeg alcohol op hebben om hun dansskills aan de wereld te tonen. Het blijkt toch moeilijk om helemaal vooraan te komen. In een straal van anderhalve meter voor het podium staan de ‘die hard’ fans en jonge meisjes, die met hun telefoon filmpjes en foto’s te maken.

Om kwart voor twee is de avond afgelopen en draaft onze Snoop Doggy Drizzle van het podium zonder een woord te zeggen. De kleine twee uur waarin hij heeft laten zien dat hij slecht kan draaien, maar wel enorm goed kan blowen en mensen voor de gek kan houden zijn voorbij gevlogen. Het publiek dat nu nog vertrekt kijkt blij en semi-voldaan. Het is een rare avond vol onduidelijkheden. Onduidelijkheid over het programma, want de kaartjes zijn €50,- en ook onduidelijkheid over de naam van het event. Want, al heet de avond DJ Snoopadelic, toch staat Snoop Dogg op de flyer. Onduidelijkheid of er gedanst mag worden en onduidelijkheid over de begintijd van Snoop. Kortom, het was een onduidelijk avond, om nooit te vergeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here