Haarlemse documentaire makers Jorn van der Putte en Sandra van Zijl brengen een ode aan 60 jaar de Haarlemse Muggenronde. De familiedocumentaire MUG is op 15 juli te zien in de Filmschuur in Haarlem. Een bijzondere fietstocht door erfgoed en vriendschap, verteld door Wilfried de Jong.

MUG

De Muggenronde

De Muggenronde is al 60 jaar een begrip in Haarlem. Tachtig kinderen fietsen een week lang in en om Haarlem, een spektakel waarvan de deelname geheel gratis is, gesponsord door lokale bedrijven en georganiseerd en begeleid door vijftig vrijwilligers. Reden genoeg voor A Small Gang, het Haarlemse filmhuis van Jorn van der Putte en Sandra van Zijl, om middels een documentaire in beeld te brengen wat dit evenement maakt tot iets waar men een hele week vakantie voor opzij zet.

MUG

Verschillen

Door op zoek te gaan naar de verschillen met vroeger, in 1955, waarin de eerste muggenronde gefietst werd, kwamen zij vooral uit bij overeenkomsten. Hoe kan het dat in een tijd van steeds meer digitale hobby’s van kinderen, grote evenementen, en verre vakanties het concept vriendschap en fietsen in de plaats waar je woont nog steeds zo gewaardeerd wordt?

Teaser Trailer MUG – Documentaire

MUG

MUG is een documentaire voor fietsliefhebbers, en niet alleen die uit Haarlem. En voor mensen die snappen dat vriendschappen, fietsen, erfgoed en Wilfried de Jong een ultieme combinatie is om te ontdekken dat sommige dingen nooit veranderen. De documentaire zal vooralsnog alleen te zien zijn op zaterdag 15 juli om 12.30 en 14.00 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here