Museum het Dolhuys sluit per 1 april tijdelijk haar deuren in verband met de renovatie en herinrichting van het museum. De gemeente Haarlem is eigenaar van het gebouw en is het komende jaar bezig met de renovatie van het monumentale pand. Ook komt er een nieuwe entree en routing door het museum. Het architectenbureau Verlaan en Bouwstra is hiervoor geselecteerd.

Photo by Stephen Mayes on Unsplash

Het voormalige Pest en Dolhuys vervult al 700 jaar een rol in de (geestelijke) gezondheidszorg. Het is een van de oudste panden in Haarlem. Naast de renovatiewerkzaamheden wordt er ook hard gewerkt aan een nieuwe inrichting van het museum, waarin het wonder en de veerkracht van de geest in de hoofdrol staan. De nieuwe inrichting wordt ontworpen door het prestigieuze bureau Kossmann.deJong die ook in 2005, toen het museum haar deuren opende, verantwoordelijk was voor de vaste opstelling.

Tijdens het laatste weekend, 30 en 31 maart, zijn er extra instap-rondleidingen om het museum nog in oude staat te bewonderen. In het voorjaar van 2020 gat het vernieuwde Dolhuys weer open voor publiek.

Meer Haerlems Bodem? Check energiecoach die bij Michael over de vloer komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here