De kogel, of bal zo je wilt, is door de kerk: er komt definitief een doorstart van de Honkbalweek Haarlem in de zomer van 2018. De projectgroep Haalbaarheid Honkbalweek heeft het afgelopen half jaar intensieve gesprekken gevoerd die een goede basis vormen voor de doorstart. De komende weken zal er een comité worden geïnstalleerd dat de daadwerkelijke organisatie van de Honkbalweek zal gaan opstarten.

Liefhebbers kunnen alvast een datum rood omcirkelen in hun agenda: de 29e Honkbalweek Haarlem zal gaan aanvangen in het weekend van 14 en 15 juli 2018. Verdere details zoals het aantal deelnemende teams en het speelschema worden nog uitgewerkt. Het tweejaarlijkse internationale toernooi kent een lange geschiedenis. Tijdens de vorige editie in 2016 won Nederland het toernooi.

In de afgelopen zes maanden heeft de projectgroep tientallen bedrijven bereid gevonden om voor in totaal 100.000 euro garant te staan. De symbolisch gekochte ballen via de crowdfundactie leverden nog eens 6.500 euro op. Deze actie zal de komende maanden een vervolg krijgen. Daarnaast ondersteunt de gemeente Haarlem de Honkbalweek financieel en is er kritisch naar de uitgavekant gekeken.

De KNBSB is zeer verheugd dat er groen licht gegeven is. “In ons beleidsplan staat dat er jaarlijks een toernooi met internationale allure moet plaatsvinden met deelname van Oranje. We zijn erg blij met de intensieve samenwerking die we met de mensen in Haarlem een half jaar geleden zijn gestart en kijken uit naar een prachtige toekomst van de Honkbalweek,” aldus voorzitter Ron Schel.

Wethouder Sport Merijn Snoek is trots dat hij het positieve nieuws naar buiten kan brengen. “Door samen te werken met de KNBSB, vrijwilligers en alle betrokken partijen is dit prachtige internationale evenement behouden voor de stad maar zeker ook voor de sport. Ook bij ons laatste politieke sportcafé in juni bleek eens te meer dat de sport in zijn algemeenheid in Haarlem graag ziet dat de Honkbalweek behouden blijft voor de Haarlem. Met de Haarlemse sportverenigingen zal in aanloop naar het evenement meer samen gewerkt gaan worden.

Twee van de pijlers voor de komende Honkbalweken zijn samenwerken en verbinden. Onder het motto ‘de Honkbalweek is van ons allemaal’ en door zowel binnen Haarlem als daarbuiten samen te gaan werken heeft de Honkbalweek bestaansrecht en staat er een mooie toekomst voor het evenement en de sport te wachten. Wij verheugen ons nu alweer op een week vol homeruns, hotdogs en petjes in het Pim Mulierstadion! Het aftellen is begonnen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here